mother and babyAm cunoscut-o pe Ramona acum mai bine de 6 ani, când eram însărcinată cu little miss. Și cum lucrurile frumoase nu vin niciodată singure, prin Ramona am cunoscut câteva (viitoare) mămici (la vremea aceea) care acum sunt prietenele mele de suflet (și copiilor lor sunt prietenii Ioanei).
M-am lăsat pe mâinile ei dibace la masaj, când eram cu burtica destul de măricică, am făcut pilates (prenatal), cursuri Lamaze, am sunat-o când eram în spital, prea speriată de ideea de operație de cezariană (când eu mă pregătisem pentru naștere naturală…). Ea mi-a arătat cum să fac masaj bebelușului meu de acasă și mi-a reamintit acum cu juniorul. Între timp locul gândit și construit de ea – Centrul Pronatalita, s-a îmbogățit cu multe activități interesante și chiar foarte importante pentru gravide, mame și nu numai pentru ele. Are în echipă femei minunate, fiecare cu ”specializarea” ei. Indiferent că sunteți în așteptarea unui copil sau aveți unul deja acasă (sau poate încă nu aveți copii), puteți alege ora de pilates sau de yoga, masajul sau dansul tribal oriental. De asemenea sunt multe alte întâlniri și evenimente la Centrul Pronatalita – curs Lamaze sau de Natural Parenting, curs de Gimnastică Intimă sau doar întâlniri în care se discută despre alăptare. Chiar de curând am fost la o mică șuetă cu graviduțe care au venit să asculte poveștile unor proaspete mămici care au născut natural/normal după cezariană. Și mai sunt multe de spus despre ce se întâmplă la Pronatalita.

Pilates tonifiaza musculatura si creste mobilitatea articulara. Abdomen plat, fesieri tonici, brate puternice, postura eleganta sunt obiective indeplinite prin acest tip de gimnastica. Pilates este o metoda de gimnastica ce se bazeaza pe calitate, nu pe cantitate, miscarile sunt realizate lent, controlat si corelate cu respiratia astfel incat consumul energetic este ponderat. Gimnastica Pilates este diferita de gimnastica aerobica si una dintre cele mai eficiente metode de modelare a siluetei.
Yoga inseamna in sanscrita uniune. Este o uniune a corpului, a mintii si a inimii. E o filosofie si un mod de viata, care pleaca de la percepte clare. Scopul practicii Ashtanga este sanatatea corpului si a mintii (posturile fizice si respiratia jucand un rol cheie aici). Efectele secundare ale practicii sunt faptul ca, in timp, castigam forta si flexibilitate. In Ashtanga incepem cu partea fizica, cu o serie de posturi (asane), care ne pun in miscare corpul fizic. Pe langa miscare, avem respiratia, focusul privirii si concentrarea atentiei, toate avand ca scop sa recastigam controlul si independenta corpului interconectat cu partea mental-emotionala.
Masajul este prelucrarea metodica a partilor moi ale corpului, prin actiuni manuale sau mecanice, in scop fiziologic sau curativ-profilactic. Fiind una dintre cele mai vechi metode de tratament aplicate asupra corpului omenesc, masajul are rol de prevenire a numeroaselor afectiuni ale organismului, de relaxare, de combatere a oboselii, de recuperare a fortelor organismului suprasolicitat, atat fizic cat si psihic.
Dansul Tribal Oriental este un dans de grup care combina elemente din dansurile etnice orientale, indiene si flamenco. Fiind un dans de grup, ne poate ajuta sa comunicam, sa gandim in termenii unei echipe, sa fim altruisti, sa ne bucuram de un succes colectiv si sa ne reconectam la un mediu social, la prietenii durabile si la oamenii din jurul nostru.

Pronatalita
 
yoga gravide

Alte detalii găsiți aici sau pe site-ul Pronatalita.ro.
 
 Featured Image