Ziceam mai demult ca iti plac cartile. Sa le rasfoiesti si sa la mozolesti. Cu mancare. Si sa intrebi de cinspeori “a..aa…aaa…” adica ce e asta. Si noi de cinspeori iti zicem ce e. Cateodata nu mai intrebi ci faci direct: ca pestele, ca calu’, ca catelul (cacofoniile sunt intentionate 🙂 ), ca focul, ca curcanul, ca purcelul, ca maimuta, ca fetita care adoarme bebelusul si face “sshhh”… Recunosti si-ti place tare cum face gasca, bufnita si ursul. Cand ne uitam pe carticica cu hainute imi arati bluzita din poza si bluzita de pe tine. Iar ciorapii si pantofii stau in picior (stii care e piciorul si chiar aproape cum trebuie sa te incalti).Vulpea are nas si ochi. Bebelusul nu are par in cap dar tu ai si tragi de el sa-mi arati ca ai.

Tot la capitolul ‘date din gura’ – apa este la mare cautare. Apa in pahar, apa in sticla, apa la robinet, apa la baita, apa in fantana arteziana pe care o vedem din tramvai, apa cand ploua (aici nu ti-am zis eu nimic…). Deci apa zici mai bine decat mama sau tata…Nu-i nimic. Nu ne suparam.

Cel mai mult si mai mult imi place cum te ‘inchini’ si cum iubesti. Ne arati icoana si faci un gest, cu degetele impreunate, la tampla. Culmea e ca faci chiar cu dreapta. Iar cand iubesti…o faci cu multa pasiune. Imbratisezi pe mama, pe tata, pe bunica, papusile, chiar si cartea cu Bambi, pe Dragos, pe Matei… 😀  Tare iubareata mai esti!

Acum cateva zile ai trimis si bezele cand a plecat bunica 🙂

Of Doamne, cand ai crescut atat de repede…