bambini atelier paste
In perioada 4 – 12 aprilie 2011, Clubul pentru Copii Bambini va invita la Atelierul Decoratiunilor de Paste, Editia a 5-a.
Ca in fiecare primavara va invitam alaturi de noi, intr-o “calatorie” printre traditii frumoase, legende si povesti despre cea mai importanta si mai veche sarbatoare crestina, Pastele.
Pastele este, asemenea Craciunului, o sarbatoare menita sa fie petrecuta alaturi de cei dragi. Familiile si prietenii se strang in jurul mesei de Paste si celebreaza impreuna viata, renasterea si dragostea unuia fata de celalalt.
Ne-am propus anul acesta sa invatam alaturi de voi, importanta mesei de Paste in familie si sa va povestim, atat cat am aflat si noi, povestea oualor colorate. Vom afla cand a aparut obiceiul oualor colorate in Europa, precum si povestea oualor din ciocolata, create in Anglia pe la 1873, atunci cand producatorul de ciocolata Cadbury, a creat primul ou din ciocolata, de Paste. “Calatoria” noastra se va incheia in Romania, unde traditia oualor vopsite este una foarte veche si frumoasa.
Acestea fiind zise, va propunem sa ne pregatim cum se cuvine, pentru ca sarbatorile de Paste sa fie speciale si unice, alaturi de cei dragi:

 • vom crea aranjamente dulci… la propriu, pentru masa de Paste
 • vom colora oua si vom construi cosulete in care sa le asezam
 • vom construi decoratiuni deosebite pentru masa de Paste si casa noastra
 • vom pregati cadouri pentru cei pe care ii iubim, pentru ca ei sa isi aminteasca mereu de frumusetea unor astfel de momente
 • vom construi o casuta noua pentru Iepuras, cu gradina, gardulet si livada
 • vom planta flori pentru a celebra frumusetea primaverii
 • pe durata intalnirilor noastre, vom planifica si vom pune la punct detaliile Petrecerii Iepurasului. Astfel vom fi siguri ca va fi cea mai frumoasa petrecere in cinstea Iepurasului.

 
Mai sunt o multime de lucruri pe care le vom face impreuna. Consultati pagina Atelierului Decoratiunilor de Paste, Editia a 5-a din site-ul Bambini, pentru a afla tot ceea ce pregatim anul acesta de Paste.
Orarul Atelierului Decoratiunilor de Paste, Editia a 5-a:

 • 4 aprilie 2011 – 18:30 – 20:30
 • 5 aprilie 2011 – 18:30 – 20:30
 • 7 aprilie 2011 – 18:30 – 20:30
 • 8 aprilie 2011 – 18:30 – 20:30
 • 11 aprilie 2011 – 18:30 – 20:30
 • 12 aprilie 2011 – 18:00 – 20:30

Materialele necesare vor fi puse la dispozitie de Bambini, iar pe parcursul intalnirilor noastre, ne vom rasfata ca de fiecare data cu laptic cald si biscuiti deliciosi cu ghimbir.
Vom afla impreuna cum este sa fi un iepuras harnic care daruieste bucurie celor din jur, ii vom arata Iepurasului cat suntem de priceputi si, desigur, ca meritam pe deplin sa ne aduca darurile pe care le-a pregatit pentru noi.
Parinti, bunici, nasici… toata lumea este invitata apoi pe 14 aprilie 2011, incepand cu orele 18:30, sa se distreze la Petrecerea Iepurasului Bambini si sa admire creatiile noastre la Expo de Paste Bambini.
Petrecerea noastra va avea un invitat special incarcat cu daruri pentru iepurasii harnici, prajituri gustoase, placintute cu mere parfumate cu scortisoara pentru cei mici dar si pentru cei mari, tortul Iepurasului Bambini si multa distractie.
Aflati cum ne vom distra, din pagina Petrecerii Iepurasului Bambini 2011, din site-ul nostru.
Pentru mai multe informatii va invitam pe site-ul www.bambini.ro, sectiunea Ateliere de Creatie – Paste 2011.