#AjutorSpitale: Ajută spitalul din județul tău în lupta împotriva COVID-19!4 min read

Medicii se află astăzi în linia întâi a luptei împotriva COVID-19, iar sistemul sanitar este pus la încercare.

Și tu poți ajuta spitalul și medicii din județul tău!

#AjutorSpitale este platforma care oferă sprijin medicilor și spitalelor din România în contextul COVID-19, adunând resursele necesare din mediul privat.

Dacă ai sau conduci o companie care vrea să se implice, sigur poți contribui! Citește mai jos pentru a afla cum.

Dacă vrei pur și simplu să ajuți spitalul din orașul tău, poți să faci o donație în bani și le poți povesti prietenilor, vecinilor și rudelor despre #ajutorspitale.

Ce este #AjutorSpitale?

Platforma #AjutorSpitale este o inițativă civică a mediului de afaceri din România care oferă sprijin medicilor și spitalelor în contextul COVID-19. Cum face asta?

În primul rând, aflând ce nevoi au medicii acum: #AjutorSpitale a primit cereri din partea a peste 1000 de medici și peste 300 de unități spitalicești din România, iar echipa de voluntari a discutat cu medicii și a validat necesarul pentru fiecare în parte. Află de ce anume are nevoie spitalul din județul sau orașul tău accesând https://ajutorspitale.ro/doneaza-spitale.

În al doilea rând, #AjutorSpitale colaborează cu companiile care pot și vor să ajute. Platforma are deja sprijinul a zeci de firme, atât afaceri locale care vor să se implice în comunitatea lor, cât și companii multinaționale care donează resurse. Câteva dintre acestea sunt: Unilever, Agricover, Global Archive Management, KEIA, Red Angus Steakhouse, FAN Courier, Autonom, Fru Fru, Taverna Racilor, Fabio Pizza, L’Incontro Titan, Xella România, Vision Clean, Boromir, Napolact, Carpatina, Fruitbreak, Electrocasnice Arctic, GSK România, Medco, Amber și Henkel.

De asemenea, #AjutorSpitale colaborează cu ONG-uri precum Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, Dăruiește Viață, Zi de Bine, Inima Copiilor și Fundația Educativă Godmother.

Astfel, platforma #AjutorSpitale a reușit să dezvolte, în timp record, un model funcțional de colaborare între mediul spitalicesc, business-uri și ONG-uri, sistem care este pregătit să răspundă nevoilor din spitale.

Cum pot companiile să ajute?

Dacă ai sau conduci o companie și vrei să contribui, află despre nevoile din județul sau orașul tău pe https://ajutorspitale.ro/doneaza-spitale. Completează formularul de ajutor și fii una dintre companiile care se implică.

Dacă firma ta oferă produse sau servicii necesare în această perioadă, donația ta este foarte valoroasă pentru cei din spitale. Spre exemplu, dacă ai un restaurant poți oferi mese calde personalului medical.

Dacă firma ta are mai multe resurse, poți prelua o parte dintre nevoile unui spital, pe care să le rezolvați pe cont propriu sau cu ajutorul partenerilor din platforma #AjutorSpitale.

Poți face donații în bani sau poți aduna la rândul tău resurse din rețeaua ta de contacte.

Cum poate ajuta fiecare dintre noi?

Orice ajutor este binevenit în această perioadă. Urmărește #AjutorSpitale pe Facebook sau pe LinkedIn și spune-le și prietenilor, rudelor și vecinilor despre proiect.

În plus, poți face o donație către unul dintre ONG-urile partenere:

Asociația Zi de Bine: trimite SMS cu textul “SUS“ la 8862 pentru o donație de 4 euro.

Dăruiește Viață : trimite SMS cu mesajul “IMPREUNA“ la 8826 pentru o donație de 2 euro.

Inima Copiilor: trimite SMS cu mesajul “LOVE” la 8844 pentru o donație de 2 euro.

Asociația pentru Relații Comunitare: susținând Fondul de Urgență.

Pentru donații online sau în conturile bancare ale organizațiilor, vizitează site-ul https://ajutorspitale.ro/.

Distribuie campania #AjutorSpitale pe site-ul tău, folosește unul dintre bannerele de mai jos.