Cursuri de educatie vizuala
Cea de-a doua expozitie organizata de LC Foundation – Centru de Arta Contemporana, intitulata “Intalniri cu desene, 2006-2010”, ne surprinde prin prospetimea cromatica, ne provoaca sa ne apropiem de lumea fascinanta a laboratorului creatiei, sa urmarim traseul unei idei – de la caietul de schite pana la un desen foarte elaborat sau chiar o animatie. Faptul ca expozitia curatoriata de Simona Vilau a fost conceputa ca un laborator de lucru deschis vizitatorilor este demonstrat si de includerea unor portrete pe care artistii participanti le-au facut celorlalti colegi de echipa.
Pentru a familiariza publicul cu creatia artistilor Maria Be, Lea Rasovszky, Alexandru Radvan, David Sandor si Alexandra Baciu, Global Mindscape organizeaza, in colaborare cu LC Foundation, cursuri de educatie vizuala pentru parinti si copii, dar si pentru grupuri scolare (ciclurile primar si gimnazial) insotite de un cadru didactic. Inspirati de lucrarile artistilor, participantii vor desena in a doua parte a cursului, pentru a descoperi de ce desenul se reinnoieste mereu, in functie de personalitatea fiecaruia.
Programul cursurilor pentru parinti si copii:

  • Sambata, 26 martie, ora 11.00 – parinti cu copii de 6-8 ani
  • Sambata, 2 aprilie, ora 11.00 – parinti cu copii de 4-5  ani
  • Sambata, 9 aprilie, ora 11.00 – parinti cu copii de 9-12 ani

Cursurile dedicate grupurilor de elevi se organizeaza pe baza de programare. In plus, Global Mindscape vine si in intampinarea elevilor de liceu interesati de arta contemporana: acestia pot opta pentru o discutie concentrata pe reprezentari ale corpului uman in expozitia “Corpul supravegheat”, deschisa la Victoria Art Center (Calea Victoriei nr. 12 C).
Inscrierile se fac, in saptamana evenimentului, prin:
e-mail: office@globalmindscape.ro, telefon: 0724083932, 0724569037
Detalii la www.globalmindscape.ro
LC Foundation – Centru de Arta Contemporana
Calea Victoriei, nr. 25, etaj 1, Bucuresti,
Expozitia “Intalniri cu desene”: 18 martie – 14 aprilie 2011
Program de vizitare: luni-duminica 13.00-19.00
www.lcfoundation.ro