V-ati intrebat vreodata cum ar fi daca desenul si gravura ar capata trei dimensiuni, daca pictura si fotografia ar deveni sculptura si daca vizitatorii ar contribui ei insisi la transformarea unei opere de arta, invitati fiind sa o atinga, sa o manavreze?
Artistele poloneze Judita Bernas, Małgorzata Niespodziewana, Monika WanyuraKurosad si Małgorzata Warlikowskane incearca sa va raspunda la aceste intrebari prin lucrarile incluse in expozitia WoMen’s World – Polish Experimental Engraving.
Artistele ne propun o incursiune in tehnicile contemporane ale gravurii si imprimarii. Rezultatul este interesant, pe alocuri  pectaculos, iar povestile lucrarilor graviteaza in jurul relatiilor de familie, al conditiei femeii, al identitatii si  schimbarii.Va propunem sa descoperim impreuna cele patru artiste poloneze la Anaid Art Gallery,  unde copiii si parintii vor experimenta noi forme de manifestare artistica, vor realiza compozitii stratificate, in care bi-dimensionalul se impleteste cu tri-dimensionalul.
Parintii si copiii pot veni in zilele de:
Sambata, 27 noiembrie, ora 11.00 – parintii cu copii de 4-5 ani se intalnesc cu Angelica Iacob
Sambata, 4 decembrie, ora 11.00 – parintii cu copii de 6-8 ani o vor avea drept gazda pe Doina Anghel
Sambata, 11 decembrie, ora 11.00 – parintii cu copii de 9-12 ani vor fi intampinati de Doina Anghel
Costuri: 20 lei / persoana
Locatia: Anaid Art Gallery, Str. Slobozia nr. 34 (langa Rondul Cosbuc)
Doritorii se pot inscrie in saptamana evenimentului, prin e-mail la adresa office@globalmindscape.ro sau la numerele de telefon 0724 083 932 si 0724 569 037

Cursurile organizate de Global Mindscape se desfasoara in diverse spatii culturale, pornind de la o tema generata de specificul locatiilor respective, materialul vizual fiind completat de proiectii. Discutiile tematice sunt urmate de ateliere practice in care se experimenteaza diverse tehnici artistice. Durata activitatilor este de aproximativ o ora si jumatate, iar in cadrul atelierelor practice se lucreaza cu materiale puse la dispozitie de Global Mindscape. Daca nu se precizeaza altfel, fotografierea este permisa fara blitz si trepied.
Participand la cursuri, va exprimati acordul ca Global Mindscape sa foloseasca pentru documentare si promovare imagini din timpul activitatilor la care participati.