Despre cât de obligatoriu este vaccinul la copiii mici am mai povestit și nu cred că este cazul să intrăm în alte detalii de data aceasta, numai că mulți părinți se tem că dacă vor refuza vaccinarea celor mici aceștia nu vor mai fi acceptați la grădiniță sau la școală. Lucrurile nu stau așa nici pe departe, ba chiar vaccinurile nu sunt obligatorii. Nu o spunem noi, ci o informare trimisă de Ministerul Educației Naționale, informare trimisă la finalul anului trecut către Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă, în urma unei cereri oficiale.
vaccin obligatoriu scoala
Prin adresa, înregistrată cu numărul 61182/03.10.2013, s-a solicitat Ministerului Educației Naționale să transmită informații dacă există vreo directivă a ministerului în ceea ce privește refuzul de a înscrie în sistemul de învățământ copiii nevaccinați.
Doamna Vasilica Ștefania Duminică, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, a trimis, în scris, următoarele:

„având în vedere că dreptul la educaţie şi sănătate trebuie asigurat de instituţiile statului împreună cu familia, înscrierea copiilor în unităţile de învăţământ preuniversitar nu este condiţionată de vaccinarea acestora.”

Citiți tot răspunsul oficial pe bucovinaprofunda.wordpress.com și dați mai departe să afle toți părinții care își pun aceste întrebări.
Sursă foto: NHS Employers/ Flickr.com.