ochelari de soareOftalmologii spun că primul pas pe care ar trebui să-l facă părinții atunci când se plimbă cu cei mici prin soare sau își planifică o vacanță la mare este să cumpere în primul rând o pălărie confortabilă, din material lejer și deschisă la culoare. Dacă cei mici continuă să acuze disconfort atunci se poate lua în calcul și varianta unei perechi de ochelari de soare, dar doar atunci când sunt respectate anumite lucruri.
Primul lucru care ne iese în evidență este forma lentilelor. Copiii se vor îndrepta cu siguranță către cele în formă de steluțe sau inimioare, dar important de avut în vedere este faptul că dimensiunea acestora contează. Cu cât sunt mai mari, cu atât sunt mai eficienți, așadar oricât de mult ne-ar plăcea să-i vedem pe cei mici cu o pereche de ochelari în formă de inimioară de exemplu, este mai important ca aceștia să fie de dimensiunea potrivită.
Culoarea este al doilea lucru care ne atrage atenția. Specialiștii spun că nu este nici de departe importantă și că poate fi aleasă orice culoare la lentile, asta atâta timp cât protecția UV este cea potrivită. Fără protecție UV ochii copiilor pot avea de suferit, este același proces ca și în cazul pielii dacă ne expunem la soare fără cremă de protecție potrivită.
Dacă suntem la mare sau la piscină, atunci lucrurile sunt și mai serioase, întrucât razele soarelui care se reflectă în apă sau nisip sunt și mai puternice și, deci, mult mai dăunătoare. Lentilele ochelarilor trebuie așadar să blocheze 100% razele UV, acest lucru fiind îndeplinit nu mai contează nuanța lor.
În ceea ce privește materialul, lentilele din plastic nu doar că sunt mai rezistente, dar asigură părinții că nu vor exista accidente nefericite în care copiii pot sparge ochelarii și se pot răni în cionuri. Ramele pot fi unele dintr-un material cât mai maleabil, astfel încât cei mici să nu-i deformeze rapid.
Voi cum ați ales ochelarii de soare pentru copii?
Sursă foto: megi_bado/ weheartit.com.