Tehnologia ne ajută să găsim cele mai bune restaurante dacă alegem aplicațiile destinate, cele mai faine locuri de petrecut timp în aer liber și să fim în permanentă legătură cu prietenii, dar ce te faci când se pune problema de un moment crucial, precum atunci când ești rănit sau cineva are nevoie de ajutor?

  • pMonitor: pMonitor este o aplicație pentru Android care îți arată când copilul tău ajunge acasă sau este pe drum spre casă de la școală. De asemenea, userii pot crea chiar ei alerte pentru situații speciale. Dacă aveți un device care funcționează pe iOS, atunci încercați Find my Friends, funcționează la fel.
  • Safety NET: este o aplicație de iOS, pentru aceia dintre voi care au bunici. Aplicația te va anunța imediat ce aceștia au nevoie de ajutor, întrucât monitorizează și trimite o alertă atunci când, de exemplu, bunicii se lovesc sau cad.
  • Poison Center Help: nu e deloc plăcut să te gândești că cei dragi pot ajunge să inhaleze din greșeală o substanță nocivă, dar dacă se întâmplă aplicația este un “DEX” al tuturor substanțelor nocive. De aici veți putea afla care sunt efectele ingerării unei anumite substanțe și veți afla și care sunt soluțiile la îndemână la care puteți recurge. Aplicația este pentru cei care folosesc device-uri de la Apple.
  • KidsDoc: tot un fel de “DEX” pentru iPhone sau iPad, de data aceasta însă cu mai multe simptome ale copiilor și, în funcție de acestea, veți afla care sunt tratamentele simple pe care le puteți oferi celor mici atunci când au diferite probleme.

Voi ce alte aplicații utile aveți instalate pe telefonul mobil?
Aflați despre mai multe astfel de aplicații pe mashable.com.
Sursă foto: sarihuella/ Flickr.com.