Între timp am aflat că păpuşile Muppets (broscoiul Kermit, Miss Peggy, Gonzo sau Fozzie) au fost create în perioada 1945 – 1955 de către păpuşarul Jim Hensonşsi de atunci încântă oameni de toate vârstele.
Walter şi fratele său Gary (Jason Segel) îşi petrec timpul împreună de când se ştiu, iar când Gary propune o excursie în Los Angeles la studiourile păpuşilor Muppets, păpuşi pe care Walter le adoră, visul lui e pe cale să se îndeplinească. Asta până ajung acolo şi văd totul în paragină, iar Walter află că în loc să se facă din fostul studio, muzeul păpuşilor Muppets, locul va ajunge să-i aparţină unui mare magnat, care vrea să facă afaceri cu petrol pe locul studioului.
Acest lucru ajunge la broscoiul Kermit, care împreună cu Walter se hotărăsc să adune vechea gaşcă şi să mai ţină un spectacol pentru a strânge banii necesari, care vor salva teatrul de la demolare. Dacă ursul Fossie este găsit cântând într-o cârciumă fără spectatori, iar Gonzo lucrând într-o companie de instalaţii, încet, încet toţi membrii se adună şi acceptă ideea unui spectacol, mai puţin Miss Peggy, care se lasă cu greu convinsă, mai ales că viaţa ei de model plus size la Vogue îi oferă tot ceea ce are nevoie. Chiar dacă în cele din urmă Miss Peggy acceptă, asta nu înseamnă că ei sunt pregătiţi pentru spectacol sau că li se deschid uşile necesare. Păpuşile Muppets au în faţa noi provocări legate de lumea showbiz-ului, iar magnatul le pune beţe în roate.

Pe lângă povestea păpuşilor Muppets, o altă poveste încearcă să răzbată în film şi anume cea a lui Gary şi Mary (Amy Adams), dar fiind lăsată pe plan secund de multe ori uiţi că mai sunt şi alte personaje în film, în afară de păpuşi.
Deşi filmul este pentru întreaga familie, cele 103 minute pot fi cam plictisitoare pentru adulţi, dar spre partea de final, unde păpuşile pun în scena spectacolul, filmul începe să te acapareze cu mai multe faze amuzante.
Partea moraslistică a muzicalului pune în prim plan munca în echipa, faptul că dacă încă nu ţi-ai găsit talentul, nu înseamnă că nu ai unul, dar vorbeşte şi despre maturizare şi despre curajul de a-ţi depăşi temerile.
Comedia este presărată cu momente de muzică şi dans care mai liniştite, care mai ritmate, unele dintre ele destul de contagioase, care duc la dat din picioare sau bătut darabana.

Filmul poate fi văzut în varianta subtitrată la Hollywood Multiplex, Cinema City Sun Plaza şi Cinema City Cotroceni.
Varianta dublată o puteţi viziona la Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Cotroceni sau Movieplex.
Ați ajuns până acum să vedeți filmul?
Surse foto: imdb.com.