Știați că la metrou la noi, în cele mai mari stații, se lasă cu scurte concerte de muzică clasică zilele acestea?
Revenind însă la ale noastre, dar vorbind tot despre artă, în Tokyo s-a deschis poate cea mai faină expoziție de artă dedicată copiilor din toată lumea. De ce spun că este cea mai faină? Pentru că operele de artă sunt prezentate copiilor prin joc și joacă. Sunt interactive, pot fi “modificate” după bunul plac al celor mici, pot fi atinse (ceea ce la noi nu se prea întâmplă) pe scurt încurajează copiii să se implice și nu doar să le privească și să le admire.
Expoziția este deschisă la Muzeul de Artă Contemporană și tare mult ne-ar plăcea să vă putem da de veste în curând că și în România există o astfel de inițiativă în care cei mici sunt încurajați să se joace cu tablouri care au făcut istorie (desigur, nu sunt cele originale, dar asta nu înseamnă că cei mici nu vor afla despre pictorii din spatele lor sau despre ce au dorit ei să exprime prin operele de artă).
muzeu_interactiv
Foarte fain este că la expoziție nu există reguli! Copiii au voie să fugă prin sală, să ridice tonul sau să se joace cu toate exponatele – de fapt acesta este și scopul, pentru că multe tablouri pot fi date la o parte și copiii pot vedea ce se află în spatele lor, există oglinzi pe care cei mici sunt îndemnați să le folosească așa cum știu ei mai bine, ba chiar sunt și tot felul de “accesorii” care pot fi lipite de tablourile cu pricina.
muzeu-interactiv
Vă las cu mai multe fotografii din cadrul exoziției și dacă știți de ceva asemănător care se organizează la noi nu ezitați să ne dați de veste.
Surse foto: gizmodo.com.