Ok, întrebarea este teoretic pentru mămicile de fete și spun asta pentru că probabil tății vor răspunde cu “Niciodată!”, adică fix același răspuns pe care-l așteptăm și la întrebarea “Când e ok ca fetele voastre să înceapă să aibă întâlniri?” – când spun “întâlniri” mă refer la cele în care fata iese doar ea și cu un băiat, fără ca tatăl, mama, surorile sau verișoarele ori frații mai mari lor să fie prin preajmă… sau în care tații să facă o poză și să solicite CNP-ul și adresa părinților băiatului pentru orice eventualitate… 😀
Nu cred că sunt deloc old fashion când spun că 12, 13 ani este o vârstă muuulte prea fragedă pentru machiaj. Pe lângă faptul că pielea va avea mult de suferit odată cu trecerea timpului, machiajul, cel puțin teoretic, se aplică pentru a scoate în evidență o anumită trăsătură sau pentru a estompa anumite defecte. Iar de-mi spune cineva ce defecte poți avea la 12, 13, 14 ani atunci poate o să mă gândesc la asta și vă anunț dacă am ajuns la o altă concluzie. Cât despre trăsăturile pe care machiajul să le scoată în evidență… păi toate, dar toate fetițele sunt extrem de frumoase, au acea frumusețe naturală pe care oricine o iubește, de ce să aibă atunci nevoie de chimicale colorate?!
Întrebările de mai sus au pornit după ce am văzut o serie de videoclipuri pe YouTube în care o fetiță, care după părerea mea nu cred că are mai mult de 14 ani, oferă o mulțime de trucuri pentru machiaj și nu numai.

Deeeeci: voi ce credeți? La ce vârstă e ok ca fetele să înceapă să folosească produse de machiaj?
Sursă foto: yorkd/ Flickr.com.