Am auzit de foarte multe ori, mai ales de la copii, că o carte frumoasă nu poate să fie fără fotografii, fără poze sau desene. Până acum ceva timp nu credeam asta, la un moment dat mă obișnuisem cu ideea că o carte înseamnă o muncă imensă din partea unei echipe și că totul contează, de la copertă, la ilustrație și până la ultima virgulă sau un punct ce poate să pară mult prea mărunt pentru a face diferența. Acum le dau dreptate 100% celor care spun că o carte bună trebuie să aibă și ilustrația pe măsură.
Am descoperit-o pe Livia Coloji, o ilustratoare freelance din Timișoara, specializată în design grafic, ilustrație și pictură. Toate pentru copii, pentru că din anul 2006, adică de acum 6 ani, folosește un limbaj pe măsură și idei creative pentru a surprinde esența lucrurilor și a o reda celor mici.

Fotografia de mai sus este un autoportret al Liviei, iar galeria foto de mai jos este formată din ilustrațiile publicate pe site-ul ei: illustration.ro. Tot acolo am descoperit și mai multe cărți și lucrări ale sale care pot fi cumpărate din librării sau magazinele specializate, iar astfel vom contribui, fiecare cum și cât poate, la talentul și ideile sale mai mult decât minunate.
În plus, dacă veți lua fiecare dintre aceste ilustrații sunt convinsă că veți reuși să inventați povești amuzante și unice pentru ai voștri.
Faceți un experiment și încercați să realizați câte o poveste pentru fiecare ilustrație în parte?

Surse foto: illustration.ro și ctrl-d.ro.