Ce te faci când copilul tău devine agitat? I-am întrebat pe părinţii de la BabyCenter care ne-au împărtăşit trucurile lor veritabile şi verificate, pentru a alunga tristeţea şi a aduce un zâmbet pe chipul copilului tău.
1. Puterea laudei
De fiecare dată când Chloe nu mai iese din acea stare continuă de plans încercam să găsesc ceva pentru care să o răsplătesc. Poate fi chiar şi cea mai mică mişcare pe care o face pentru a se calma, cum ar fi faptul că se duce să ia o batistă sau un oftat adânc. Nu se poate opri din râs când procedez astfel. Bosumflarea/supărarea îi trece şi îşi poate petrece ziua în continuare aşa cum doreşte.

* Kate, mama lui Chloe, San Francisco

2. Afară cu agitaţiile
Am un copil foarte activ, dinamic. Mi-a luat o veşnicie să-mi dau seama că tot ce trebuie să fac în momentul în care Ben este frustrat era să-l trimit afară pentru că simţea nevoia să se joace sau să alerge în jurul casei pentru câteva minute. Chiar dacă sunt ocupată cu pregătirea cinei, mă opresc şi îl anunţ pe Ben să iasă afară cu agitaţiile. Acum chiar foloseşte expresia pentru clipele în care nu se simte la locul lui. Această activitate întotdeauna îl înveseleşte.

* Colleen, mama lui Ben, Georgia

3. O spălătorie de maşini care aduce stare de bine
Într-o zi când fetiţa mea era într-o stare nu prea bună mi-a venit ideea să o duc la o spălătorie de maşini. I-am spus să apese un buton care să aducă starea de bine aşa că am învârtit-o, am gâdilat-o în timp ce scoteam nişte sunete ciudate/simpatice. Se tăvălea pe jos de râs până să terminăm.

* Sheila, mama lui Charlottem Westport, Connecticut

Citeste restul sfaturilor pana la 7 aici : 7 ways to cheer up your child