Prima idee despre care vreau să vă povestesc astăzi este să transformăm ghetele vechi de pe la bunici sau ale părinților în ghivece de flori. Mă refer la acele perechi de pantofi care nu merg donați, fiind mult prea vechi și mult prea rupți ca să mai ajute “pașii” cuiva.

E foarte simplu de făcut: luați ceva pământ de flori pe care-l așezați cu ajutorul copiilor în botine, apoi îi rugați pe cei mici să presare câteva semințe de flori și le udați cu grijă zilnic, în timp ce ele stau la “bronzat” în soare. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Merg așezate atât în balcon, cât și în curte pentru care care stau la casă.

A doua idee este un pic mai complicată, în sensul că va fi nevoie de destul de multă muncă până să ajungeți la final. Adunați din casă toate capacele pe care le găsiți. Veți mai avea nevoie de multă ață de pescuit și o foarfecă. Dați voi găuri la fiecare capac și rugați-i pe cei mici să aranjeze fiecare dop, după preferințe de culoare și apoi să facă un nod, pentru a se asigura că dopul “nu pleacă” de pe loc.

Mie-mi plac amândouă la fel de mult, voi pe care vreți să o încercați prima? 🙂
Surse foto: recyclart.org și recyclart.org.