Acum ceva timp vă povesteam cum puteți face acasă baloane uriașe, acum, pentru că tot este foarte cald afară, ne-am gândit să vă povestim despre alte două idei, tot cu baloane colorate din săpun.
Pentru “armata” de baloane aveți nevoie de: detergent lichid de vase, un PET gol, un mic prosop (sau niște șosete vechi) și o bandă de cauciuc (din acelea pentru bani.
Tăiați PET-ul în două și puneți prosopul sau șosetele pe partea tăiată (atenție: alegeți-o pe cea care are gâtul PET-ului) rulând banda de cauciuc pentru a vă asigura că nu o să se desfacă prea rapid. Într-un bol, amestecați ¼ detergent lichid de vase și ½ apă. După ce veți înmuia materialul în bolul cu soluție și veți lăsă câteva secunde pentru a se scurge excesul de lichid, puteți sufla în sticlă și veți avea o grămadă de mici balonașe.
armata de baloane
Pentru balonașele care “țopăie” aveți nevoie de: o ceașcă de apă distilată, o lingură de detergent de vase lichid, o lingură de glicerină pură, mânuși sau șosete curate.
Amestecați apa distilată cu detergentul de vase și glicerina și lăsați-le timp de 24 de ore să se așeze. Cu ajutorul unui pai, puteți face apoi baloane care vor sări. Dacă veți folosi mânușile sau șosetele le veți putea păstra în mână pentru câteva secunde.
baloane care topaie
Încercați și voi unul dintre proiectele de mai sus?
Surse foto: thebensonstreet.com și playathomemomllc.com.