degete colorate

  • Tatuaje pentru mâinile vorbitoare

Aceste tatuaje transformă palmele unui copil sau ale unui adult în animale, mici monștri sau roboţi. Designerul spaniol Hector Serrano “este de vină” pentru aceste tatuaje care pot fi atât lipite, cât şi îndepărtate cu apă. Dacă nu ajungi să le comanzi, poţi foarte bine cere cuiva să-ti deseneze pe palmă şi distracţia poate începe.
tatuaje maini

  • Umbre cu mâini

Creează o poveste din umbra mâinilor şi oferă viaţă diferitelor animăluţe pe perete. Doar cu mâinile tale, o sursă de lumină, imaginaţie sau sursă de inspiraţie (filmuleţele de pe YouTube) poţi avea parte de o seară distractivă care-ţi va bucura micuţul. Vei vedea că poţi face mai mult decât clasicele forme de iepuraş, pasăre sau lup.

     

  • Expresiile feţei pe buricele degetelor

Buricele degetelor de la mâini si chiar ale celor de la picioare pot deveni fiecare câte un personaj. Învaţă-l pe cel mic expresiile feţei prin desenarea lor cu ajutorul unei carioici şi compunerea unui mic scenariu în care personajele să interacţioneze, pentru ca procesul de învăţare să decurgă mai uşor.

  • Degetele devin personaje

Înainte să meargă la un spectacol de teatru cu marionete, fă-i chiar acasă o reprezentaţie copilului folosind marionetele pentru degete de la Ikea. Sunt colorate, sunt hazlii şi sunt perfecte pentru câteva minute de teatru.
figurine pentru degete

  • Probează pălării pe degete

Dezvoltă-i imaginaţia prichindelului şi propune-i un joc prin care să găsiţi degetelor de la mâini diverse pălării. Învelişul unei ghinde, o floare sau o zmeură ar fi doar câteva exemple pentru aceasta activitate creativă.
deget cu caciula
Voi ce metodă de mai sus folosiți ca să vă distrați?
Surse foto: aplusrstore.com, aduush/ Flickr.com, Ikea.ro și recyclemicol/Flickr.com.