Odată cu internetul lumea s-a schimbat 100%. Avem acces la atât de multă informație că de multe ori nici nu ne mai dăm seama care este adevărată sau care nu și de obicei preferăm să nu mai citim un anumit text sau să nu ne mai uităm la un anumit videoclip pentru că în subconștient ne dăm seama că este pierdere de timp. La ce riscăm să ajungem astfel? La un moment în care vom refuza, fără să ne gândim înainte, orice informație care nu face parte din câmpul nostru de cunoștințe. Fiind mult prea multe de digerat, vom încerca astfel să ne limităm la ceea ce știm deja.
Am făcut această introducere pentru a vă da apoi un link către un site pe care orice copil trebuie să îl acceseze din când în când.
Se numește simplu: theKidShouldSeeThis.com și este plin de experimente științifice sau informații legate de artă ori povești, toate așezonate atent lângă tot felul de informații amuzante sau ieșite din comun. Pe ideea “Videoclipuri kid-friendly, dar care nu sunt făcute special pentru copii”, Rion Nakaya și copilul său de 4 ani ne aduc tot felul de clipuri de care nu te poți despărți până nu se termină.
De exemplu, un videoclip în care balena albă sau beluga (Delphinapterus leucas) parcă dansează pe ritmul muzicii unor mariachi:

Sursă foto: Ernst Vikne/ Flickr.com.