Poster_Regatul de gheata_previewVreme de plimbări nu prea este mai ales pe ceața care s-a lăsat în ultimele zile destul de constant, așa că ne-am îndreptat către filme. Am avut noroc, tocmai ce s-a lansat în cinematografe “Frozen” sau “Regatul de gheață”, un film simpatic, de fapt o reinterpretare modernă a basmului “Crăiasa Zăpezii”, scris de Hans Christian Andersen.
Ce ar trebui să știți despre film? În primul rând faptul că este o producţie Disney și că rulează în cinematografele din toată țara atât în format 3D, cât și 2D și în varianta dublată, dar și subtitrată. Cu alte cuvinte, dacă știți că ai voștri obosesc atunci când se uită la un film 3D sau sunt prea mici pentru unul ori doresc varianta dublată în română pentru o înțelegere mai facilă vă puteți duce cu încredere la variantele dorite. Apoi, faptul că a fost lider de box office-ul nord-american de weekend.
Screen Shot 2014-01-09 at 11.29.28 PM
Animația povestește despre aventurile Annei (în română vocea Ancăi Iliese pentru dialog și a Cătălinei Chirțan pentru cântece), care este o prinţesă curajoasă și ieșită din comun, cu mult optimism, ce se înțelege de minune cu sora ei Elsa până într-un anumit moment… Prințesa nu știe însă că răceala bruscă a Elsei este de fapt o modalitate prin care sora cea mare încearcă să o protejeze, iar atunci când prințesa îi spune (în plin bal de încoronare pentru Elsa) că dorește să se căsătorească cu un prinț abia cunoscut, Elsa nu își mai poate controla puterile și cheamă iarna peste tot regatul. Din acest moment încep cu adevărat aventurile, întrucât Elsa devine Crăiasa Zăpezii, iar Anna încearcă să readucă vara, cu ajutorul lui Hans (un prinţ galant), al lui Sven-un (un ren simpatic și foarte loial) şi veselul Olaf, de altfel poate cel mai simpatic personaj, un om de zăpadă care iubește căldura deși nu știe nimic despre ea, nici măcar faptul că îl poate ucide.
Screen Shot 2014-01-09 at 11.27.42 PM

Povestea noastră a început ca o idee foarte simplă despre puterea familiei şi a crescut treptat mult mai mult decât ne-am imaginat noi. Tema principală a filmului este lupta pentru a depăşi frica şi pentru a descoperi adevăratul sens al iubirii – spune Jennifer Lee, regizorul Frozen.

Filmul este perfect de văzut într-o seară friguroasă de iarnă, pentru că atunci când veți ieși din cinematograf mai că vă va veni să-l căutați pe străzi pe Olaf, iar puterea familiei, a iubirii și legăturile strânse dintre frați vor face pe toate lumea să tragă concluziile proprii legate de film.
Dacă v-am făcut curioși, atunci dați click pe trailerele Frozen:

Concurs dezghețat (încheiat)

Și pentru că 99% din film este iarnă, avem un concurs dezghețat pentru voi. Dacă ne spuneți printr-un comentariu la acest articol care a fost ultima faptă frumoasă pe care cei mici au făcut-o pentru frații lor sau pentru părinți ori pentru prieteni aveți șansa să primiți:

  • Un tricou prințesă + un breloc + un bilet în rețeaua Cinema City la animația Frozen – se duc către Raluca Petcu

sau

  • Un fular + un USB – se duc către Mihăilă Carmen

 
Tragem linie la povești frumoase pe 17 ianuarie, dată la care anunțăm câștigătorii, până atunci să mergeți să vedeți Frozen, da? 🙂
Detalii despre film și povești interesante și despre alte animații găsiți și pe pagina de Facebook CineForum.ro.