Gândește-te la privirea plină de dragoste a copilului tău, la îmbrățișarea lui, la intimitatea pe care o împărtășiți când îi citesti povestea de culcare sau la bucuria de a va plimba liniștiți mână în mână. Aceste momente de tandrețe împărtășită cu copilul tău sunt marea răsplată pentru munca grea de părinte. De multe ori, însă, cu toții uităm cum e să fim părtași la lumea copiilor noștri. Fiind părinte jucăuș ai la îndemână mereu cheia către sufletul copilului tău – spune Lawrence J. Cohen, care vine în România pentru a povesti mult mai multe părinților, acum, pe 25 mai.

O scurtă introducere nu strică niciodată, așa că dacă nu știți cine ste Lawrence J. Cohen vă spunem că noi că e psiholog licenţiat specializat pe jocul copiilor şi în terapia prin joacă. Cartea sa renumită, „Playful Parenting” se află la a 11-a ediţie şi s-a tradus în nenumărate limbi internaţionale. Lucrările sale au apărut şi în Boston Globe, în ziare de specialitate şi în foarte multe reviste de parenting. Locuieşte cu soţia sa şi cei doi copii ai săi adolescenţi în Brookline, Massachusetts, iar site-ul său este www.playfulparenting.com.
Evenimentul de sâmbătă este o conferință organizată în două ateliere, după cum urmează:

Larry Cohen

Atelierul 1 (orele 10.00 – 13.00) – Crește-ți copilul prin joc. Crește-l isteț

În cadrul acestui atelier Lawrence J. Cohen, expertul internațional în interacțiunea prin joc cu copiii și adolescenții, va explica părinților cum jocul este de fapt cheia către sufletul copiilor și imaginația lor. Jocul nu este doar o modalitate prin care copiii își petrec timpul liber, ci este felul productiv, dar care din păcate a fost marginalizat de cultura noastră, prin care se pot construi relații și se pot învăța lucruri noi în mod constant.
Vom afla despre:

  • Cum să construiești o relație mai apropiată cu copilul tău,
  • Cum să îl ajuți să aibă încredere în el,
  • Cum să rezolvi probleme cu care te confrunți în fiecare zi cum ar fi: comportamentele nedorite, certurile, țipetele, pedepsele, rivalitatile dintre frați.

Larri-Cohen

Atelierul 2 (15:30 – 18:30) – Frici, frământare, joc și relaxare

Pe de o parte frica este bună, întrucât ne ajută să reacționăm în momente de pericole, dar atunci când nu există niciun motiv și ea apare atunci provoacă blocaje și suferință. Și atunci trebuie ca părinții să reacționeze și să înlăture fricile celor mici. Cum? Lawrence J. Cohen va prezenta în cadrul conferinței mecanismul de instalare a fricii la copii, jocuri și tehnici inedite de înfruntare și depășire a fricii, precum și metode de recâștigare a încrederii de sine.
Și pentru că am povestit mai sus despre importanța jocului, vă propunem și noi unul 🙂 Lăsați-ne mai jos un comentariu și povestiți-ne cum ați trecut voi prin joc de o situație dificilă sau delicată, iar cineva va primi o invitație la conferința susținută de Lawrence J. Cohen pe 25 mai în București. Anunțăm câștigătorul pe 22 mai. Mult succes!
Dacă nu veți câștiga invitația trebuie să știți că biletul de intrare este 300 de lei pentru un singur seminar și 500 de lei pentru toată ziua. Mai multe detalii despre conferința găsiți direct pe ateliereledeparenting.ro.
Câștigătoarea este Gabriela! Mulțumim tuturor pentru participare!