Informația nu este cu siguranță una la care să nu ne așteptam, însă doctorul mai spune că alăptarea a început să “prindă teren”, să fie înțeleasă de cât mai multe mămici ca fiind cea mai bună modalitate în care își pot hrăni copiii.
Revenind însă la cosleeping, există mulți părinți care au îmbrățișat acest lucru și susțin că sentimentul de a dormi alături de copil este de neprețuit, că este mult mai ușor atunci când bebelușul se trezește noaptea și că și atunci când se trezește acesta adoarme imediat, dat fiind faptul că se simte în sigurață lângă părinți. În plus, studii realizate de International Child Care Practices Study 1995 arată că bebelușii care dorm lângă părinți sunt mai puțin expuși la SIDS sau Sindromul Morții Subtile la Bebeluși.
De cealaltă parte însă, sunt părinții care nu sunt de acord cu cele de mai sus, pentru că a împărți patul cu un copil poate fi periculos. Cosleeping-ul nu este pentru toată lumea, oricât de complex ar fi și asta nu este un lucru de judecat, dimpotrivă. Au existat, din păcate, multe situații în care copilul a fost rănit în timpul somnului, iar ideea îi sperie pe mulți dintre părinți, indiferent de reflexul și de instinctul părinților.
Vă las cu un interviu foarte interesant despre cosleeping cu doctorul McKenna, de la Universitatea din Notre Dame, care răspunde la mai toate întrebările importante.
Voi ce părere aveți despre cosleeping? Sunteți adepții dormitului în pat cu cei mici?
Sursă foto: Kelly Sue/ Flickr.com.