Fie că sunt comedii sau reality tv-uri, toate aceste seriale au ceva educativ în ele.

O familie modernă (Modern Family)

Serialul O familie modernă a debutat în 2009 şi de atunci ne tot povesteşte despre trei familii diferite, modul cum interacţionează între ele şi cum rezolvă problemele cu zâmbetul pe buze. Este vorba despre o familie normală cu trei copii, una interculturală şi una de homosexuali, care adoptă un copil. Pe lângă faptul că serialul este o comedie, are şi o parte moralistică, la sfârşitul fiecărui episod auzim poveţele situaţiilor din episod.

Războiul de acasă (The War at Home)

Idea serialului este una clasică, părinţii încearcă să-şi crească şi să-şi formeze cei 3 copii adolescenţi, dar în acelaşi timp să aibă grijă şi de căsătoria lor. Copiii dau acea diversitate care se regăseşte în orice familie, Mike are super energie, dar o foloseste pe jocuri, Hillary este adolescenta care începe să iasă la intâlniri şi Larry care are o sexualitate incertă.

Fetele Gilmore (Gilmore Girls)

Mi-a plăcut nespus de mult serialul acesta, care deşi ne arată povestea unei familii destramate, este una cât se poate de educativă şi emotionantă, peste care se adaugă momentele amuzante. De la prima iubire a lui Rory Gilmore, până la primul job, serialul te ţine în priza şi datorită dialogurilor spumoase dintre Rory şi mama ei.

Al şaptelea cer (Seventh Heaven)

Un serial care s-a întins pe 11 sezoane şi care a atins cam toate subiectele legate de creşterea şi educarea copiilor. O mamă casnică si un tată preot reuşesc să facă faţă micuţilor, adolecenţilor si adulţilor din numeroasa familie.

SuperNanny

Un reality tv în care o super dădacă (Jo Frost) intră într-o familie cu probleme şi încearcă împreună cu cei din familie să le soluţioneze. Pe lângă faptul că serialul îi poate ajută pe părinţi, poate fi urmărit şi ca sursă de amuzament. De la cum să abordezi o criză de isterie a copiilor, până la ce pedepse se potrivesc cel mai bine, serialul le arată părinţilor cum sa fie mai buni.

Jon & Kate Plus 8

Când mai prindeam câte un episod din acest reality show rămâneam pur şi simplu fascinată. O familie cu 8 copii poate fi luată uşor drept o grădiniţă şi cu greu îţi vine să crezi că poţi să educi, îngrijeşti şi să ai momente de răsfăţ cu toţi cei 8 copii.
Ce alte seriale de acest gen aţi adăugă în această listă? 🙂