Alegerea ramei pentru ochelarii unui copil nu se face la întâmplare. Este necesar să cunoști câteva sfaturi de bază. O ramă inadecvată poate exercita o presiune excesivă pe nas și urechi, cauzând disconfort. De asemenea, modelul ramei trebuie să fie atractiv pentru copil, astfel încât să fie încântat să poarte ochelarii. Așadar, implică-l și pe cel mic în procesul de selecție.

Este recomandat să ai și o pereche de ochelari de rezervă pentru copilul tău, în caz că îi pierde sau îi deteriorează pe cei actuali. În plus, controalele de ochi regulate sunt foarte importante pentru a te asigura că lentilele corespund. Acest lucru se datorează faptului că în perioada de creștere vederea este într-o continuă dezvoltare și modificare. Urmează să cumperi ochelari pentru micuțul tău? Atunci acest articol ți se adresează.

1. Confortul

Gândește-te la rame confortabile atunci când alegi viitoarea pereche de ochelari pentru copilul tău. Unul dintre cei mai importanți factori care contribuie la acest aspect este greutatea ramelor. Ochelarii grei devin în timp incomozi, exercitând o presiune mare asupra nasului și urechilor. Prin urmare, este important să alegi rame cât mai ușoare pentru a evita orice disconfort care ar putea apărea în urma purtării îndelungate. În acest sens, optează pentru rame din plastic sau acetat (un material plastic ușor și durabil). Ambele materiale vin într-o varietate de culori și modele. Găsești rame de ochelari de vedere pentru copii la un preț care cu siguranță te va atrage.

2. Durabilitatea

Durabilitatea este un criteriu important când vine vorba de alegerea ramelor de ochelari pentru copii. Ei sunt activi și mai puțin precauți decât adulții, ceea ce înseamnă că ochelarii lor sunt mai predispuși să se rupă. Rame durabile sunt cele din plastic și metal, rezistă foarte bine la jocurile copiilor, la impact și uzura zilnică. Sunt și confortabile datorită greutății lor reduse. Ramele de plastic și cele metalice sunt disponibile într-o gamă largă de culori vii și modele atractive. Dacă îți faci griji în privința scenariului în care lentile se sparg în urma unei căzături, reține că se pune accent foarte mare pe siguranță. Astfel, majoritatea lentilelor de ochelari pentru copii sunt fabricate dintr-un material plastic – policarbonat – care se caracterizează prin rezistența sa foarte mare la impact.

3. Stilul

Alegerea unor ochelari care sunt pe placul copilului înseamnă și că îi va face plăcere să îi poarte. Copiii tind să fie mai dornici să poarte perechea de ochelari dacă reflectă gusturile lor personale. Culori vii, modele cu mai multe nuanțe sau chiar rame cu forme unice, implică-l pe copil în procesul de selecție. Dacă lui îi plac ochelarii și îi consideră „cool”, atunci îi va purta cu mai multă încredere. Îți recomandăm rama de ochelari de vedere de copii Ray-Ban RY1554 3616. Este o pereche de ochelari de calitate, care adaugă o notă de stil și personalitate ținutei zilnice a copilului tău.

4. Puntea nazală

Acesta este un aspect adesea neglijat, dar foarte important. O punte nazală care nu se potrivește corect poate face ca ochelarii să alunece în jos constant, ceea ce este incomod și enervant pentru copil. În plus, o punte nazală nepotrivită poate exercita presiune inutilă pe nasul copilului, provocând iritații sau chiar semne pe piele după purtarea îndelungată a ochelarilor. Pentru a evita aceste probleme, este esențial să alegi o ramă cu o punte nazală care se așază confortabil pe nasul copilului, fără a aluneca sau a lăsa urme. Rama de ochelari de vedere de copii Vogue VY2004 W827 are o punte nazală care se așază confortabil pe nasul copilului, fără a aluneca sau a lăsa urme.

 

Alegerea ramei potrivite pentru ochelarii copilului tău poate fi o provocare. Ține cont atât de aspectul estetic, cât și de confortul și durabilitatea oferită de rame. Foarte important, implică-l pe copil în procesul de selecție, preferințele lui este necesar să fie luate în considerare. Acordă atenție materialelor din care sunt fabricate ramele, plasticul este popular datorită faptului că este ușor și rezistent, dar ai și alte opțiuni pe care să le iei în considerare, acetatul sau metalul. Deoarece se poate întâmpla foarte ușor ca cel mic să piardă sau să strice ochelarii, gândește-te să ai achiziționată și o a doua pereche, mai ales dacă dioptriile sunt mari. Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi și îndrumări, nu ezita să discuți cu un optometrist.