Alegerea anvelopelor pentru ATV-ul tău se face cu o atenție sporită și în deplină cunoștință de cauză. Există mai multe tipuri de anvelope, iar principalele criterii pe care trebuie să le iei în considerare sunt calitatea acestora și adaptarea lor la tipul de drum pe care intenționezi să-l parcurgi cu vehiculul tău. Așadar, ține cont de specificul drumului și asigură-te că alegi un set de anvelope care să ofere performanțe optime pentru acel tip de teren.

Iată ce tipuri de anvelope pentru ATV găsești pe piață, dar și cum să le alegi pe cele potrivite pentru tine: 

Tipuri de anvelope pentru ATV

Există mai multe tipuri de anvelope, iar acestea se diferențiază în special în funcție de modul de utilizare a ATV-ului. E important să știi că manevrabilitatea și felul în care rulează vehiculul sunt influențate în mod direct de anvelopele cu care acesta este echipat.  

Pe piața de specialitate vei găsi: 

  • Anvelope ATV All Terrain
  • Anvelope ATV Off-Road
  • Anvelope ATV pentru noroi
  • Anvelope ATV de iarnă

 

Sfaturi pentru alegerea anvelopelor

Alege întotdeauna un brand de calitate 

Calitatea este esențială în alegerea anvelopelor pentru ATV-ul tău. Asigură-te că primești garanția unui produs de calitate superioară și optează astfel pentru branduri populare în piață. De exemplu, anvelopele Duro pentru ATV-uri sunt proiectate și realizate pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de siguranță și pentru a dura cât mai mult posibil. Experiența ta atunci când conduci un ATV trebuie să fie completă și să includă siguranță sporită, un confort ridicat și manevrabilitatea oferită de anvelopele de calitate. 

Tipul de drum pe care circuli este important în alegerea anvelopelor

Fiecare producător realizează anvelope specializate pentru anumite suprafețe. Este esențial să ții cont de acest aspect. În funcție de specificul drumurilor pe care le preferi atunci când urci pe ATV-ul tău vei alege și setul de anvelope potrivit. Cauciucurile ideale vor fi cele cu ajutorul cărora vehiculul tău va avea performanțe maxime pe acel tip de teren. Poți opta pentru All Terrain, însă trebuie să iei în calcul faptul că se pot uza mult mai rapid. De asemenea, trebuie să știi că anvelopele de noroi nu au ce căuta pe asfalt și nici cele de nisip nu vor funcționa foarte bine pe stânci. Ia în calcul recomandările producătorilor de anvelope pentru ATV-ul tău și alege-le pe cele specifice preferințelor tale în materie de tip de drum pe care obișnuiești să circuli cel mai des.

Ține cont de tipul vehiculului tău

ATV-urile sportive vor fi mereu diferite de cele de agrement sau de cele utilitare. Astfel, și anvelopele vor fi alese ca atare, ținând seama și de aceste aspecte. Există anvelope concepute special pentru ATV-urile sportive, pentru cei care vor să concureze și sunt pasionați de astfel de sporturi. De cealaltă parte, vei găsi pe piață și varianta celor ideale pentru ATV-ul utilizat în muncile agricole și de gospodărie. Dacă la sport și agrement anvelopele trebuie să fie ușoare și agile, în cazul ATV-ului utilitar vei alege un set pentru încărcături grele, adică anvelope pentru tracțiune pe diverse suprafețe. 

Ca să poți să alegi anvelopele potrivite pentru ATV-ul tău, documentează-te foarte bine cu privire la specificațiile lor. Ține cont de toate cele menționate mai sus și nu ezita să soliciți consultanță în magazinul de unde alegi să faci achiziția, fie că vorbim de unul fizic sau online. Asigură-te te garanția calității anvelopelor, de care nu trebuie să faci niciodată rabat. La fel ca la mașini, și la ATV-uri cauciucurile folosite vor influența foarte mult comportamentul vehiculului pe traseu, asigurând stabilitate, ușurință în manevrare și siguranță optimă.