O biserica din Minnesota a descoperit o colectie de peste 30.000 de masinute si machete de biciclete intr-o casa pe care un american a donat-o dupa moartea sa. Acum, administratorii bisericii se gandesc sa le vand, pentru a utiliza banii in scopuri practice.
Dennis Erickson a fost un singuratic, fara familie si cu putini apropiati. Fara urmasi sau alte rude apropiate, Dennis a ales sa doneze casa bisericii din Lakeviile, pe care el o frecventa. A trecut in nefiinta la 69 de ani, in somn si nu mica le-a fost mirarea administratorilor bisericii cand si-au revendicat casa lasata mostenire. Acestia au ramas impresionati cand au trecut pragul casei. Mii de masinute erau asezate ordonat peste tot prin casa. Chiar si in baie. Nimeni nu banuia ca Denis Erickson avea in posesie o asemenea colectie de masinute, mai ales ca nu apropiati.
Administratorii bisericii au numarat piesele si au descoperit ca sunt peste 30.000 de masinute, biciclete si motociclete pe care Dennis le-a adunat incepand cu varsta de noua ani. Este posibil sa fie cea mai mare colectie de masinute din lume. Dennis inca lucra la largirea colectiei chiar si in ultima partea a vietii. Administratorii bisericii sustin ca pe adresa lui Dennis au sosit mai multe comenzi de masinute, dupa ce acesta a decedat. Socul a fost urias, mai ales ca o asemenea colectie poate valora cateva milioane de dolari.
“Mi s-a taiat respiratia cand am intrat in casa. Pur si simplu erau masinute peste tot: pe pereti, pe podea, chiar si pe tavan. Inca sunt un pic coplesita”, marturiseste Lisa Lundstrom, directorul financiar al bisericii care a primit donatia. Potrivit insemnarilor facute de Dennis Erickson, acesta a inceput sa colectioneze masinute inca de la varsta de noua ani si nu s-a oprit timp de 60 de ani.
Acum, biserica vrea sa scoata la licitatie colectia lui Dennis si sa foloseasca banii pentru mai multe proiecte destinate copiilor: “Daca as incerca sa le vand separate, restul vietii mele ar fi ocupat cu viata lui Dennis”, a glumit Lisa Lundstrom, cea care trebuie acum sa se ocupe de soarta acestei impresionante colectii.
Potrivit estimarilor, valoarea aceste colectii este de cel putin un milion de euro. De asemenea, se pare ca Dennis Erickson putea sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai mare colectie de masinute. In prezent, se spune ca cea mai vasta colectie de acest gen se afla in posesia lui Billy Karam, un pilot de raliuri libanez. Colectia acestuia numara peste 30.000 de masinute, dar recordul nu este inregistrat in Guinness World Records.