Achizitionarea unui premergator a impartit dintotdeauna parintii in doua “tabere”, daca am putea sa le numim asa. Exista mamici si tatici pro-premergator, dar si parinti care sunt impotriva cumpararii unui premergator. Medicii pediatri considera ca, atata timp cat el este folosit de la varsta potrivita (dup ace bebe sta singur in fund) si pentru perioada de timp recomandata (treptat, intai cate 5 minute, apoi cate 10, apoi 30 de minute si mai tarziu nu mai mult de 60 de minute pe zi), dezvoltarea bebelusului nu va avea deloc de suferit.
Conform celor mai mult dintre medici pediatri, daca cel mic nu reuseste sa isi tina echilibrul in pozitia recomandata (in fund) pentru mai mult de 5 minute, achizitionarea unui premergator trebuie sa fie amanata. Ulterior, aceia care folosesc un premergator ascultand sfatul specialistilor pot merge in vanarea unuia, avand grija ca el sa fie confortabil si sa respecte conditiile de siguranta pentru cel mic, pentru evitarea accidentelor. In perioada in care cel mic invata sa mearga, e foarte energic si e bine ca un premergator sa nu il puna in situatii periculoase pentru viata acestuia.
Aceiasi specialisti scot in evidenta avantajele achizitionarii unui premergator:

  • Bebe va reusi, intr-un premergator, sa se deplaseze singur pe anumite distante, in casa, intr-o etapa in care nu este pregatit sa mearga fara ajutor. Iar sentimental independentei pe care i-o poate oferi un premergator este de neegalat pentru micut.
  • Un premergator ajuta la stimularea musculara si tonifierea picioarelor celui mic, pentru ca el va depune efort pentru a merge in premergator.
  • Pentru mamici si tatici, un premergator reprezinta si o oportunitate de a se relaxa, pentru ca cel mic nu va mai depinde numai de bratele lor. Nota: cel mic nu trebuie lasat niciodata nesupravegheat in premergator! Trebuie atent urmarit, iar obiectele ascutite trebuie sa fie luate din zona in care el poate ajunge.

E foarte important ca cel mic sa stea in premergator doar 50 – 60 de minute, dupa care el sa faca pauza, sa fie scos din premergator.
La Noriel, poti gasi un premergator excelent, conform normelor de siguranta pe care mami si tati le cauta pentru cel mic. Fie ca este brand Noriel Bebe, fie Chicco, fie Bertoni, fie Bright Stars, orice premergator este ideal pentru micutul tau. Colorate, interesante, cu modele interesante, au transport gratuit la comenzi de minimum 150 RON oriunde in tara, in termen de maximum 48 de ore.