Un puzzle logic pentru copii a ridicat multe probleme tuturor categorii de varsta. Totul tine de capacitatea de a fi atent la detalii. Insa chiar si asa, putini au reusit sa raspunda la toate intrebarile.
Principala calitate a unui puzzle este de a antrena mintea. Jocul a devenit atat de popular tocmai pentru ca de fiecare data reprezinta o provocare pentru creier, capacitatea acestuia de analiza si atentia la detalii. Un astfel de puzzle este cel mai nou viral in domeniu. Este vorba despre un banal desen cu mai multi baieti aflati intr-o vacanta cu cortul. Intrebarile care insotesc insa acest puzzle fac apel la atentia pentru detalii. Concret, trebuie sa gasiti diferite indicii in poza, sa le legati intre ele, astfel incat sa reusiti sa dati raspunsul corect.
Cele noua intrebari carora trebuie sa le gasiti raspunsuri sunt urmatoarele:

  1. Cati turisti sunt in tabara?
  2. Cand au ajuns in tabara? Astazi sau in urma cu mai multe zile?
  3. Ce fel de transport au folosit pentru a ajunge in zona in care sunt?
  4. Cat de departe este cea mai apropiata localitate?
  5. De unde bate vantul? De la Sud sau de la Nord?
  6. Este dimineata sau dupa-amiaza?
  7. Unde este Alex?
  8. Cine a fost ieri de serviciu? Spuneti-i numele
  9. Ce zi este astazi?

Pentru a reusi sa gasiti raspunsurile la toate aceste intrebari va reamintim ca trebuie sa priviti imaginea cu multa atenti, sa gasiti indicii si sa le corelati intre ele. Poate pare un puzzle logic simplu la prima vede, insa nu este.

  1. Cati turisti sunt in tabara?

Raspunsul corect este patru. Dupa cum puteti vedea in imaginea puzzle, sunt patru linguri pe masa, patru farfurii si pe pancarta de pe copac sunt patru nume

  1. Cand au ajuns in tabara? Astazi sau in urma cu mai multe zile?

Raspuns corect, in urma cu cateva zile. Indiciul care va ajuta sa va dati seama tine de panza de paianjen formata intre cort si copac. In mod clar nu avea cum sa se formeze asa rapid daca ar fi ajuns astazi

  1. Ce fel de transport au folosit pentru a ajunge in zona in care sunt?

Au venit cu barca. Observati vaslele rezemate de copac

  1. Cat de departe este cea mai apropiata localitate?

Este o noua provocare lansata de acest puzzle, care va pune la treaba si cultura generala. Cea mai apropiata localitate este… foarte aproape. Indiciul? Puiul din imagine. Dupa cum se stie, gainile nu merg prea departe de ferma la care au cresctu

  1. De unde bate vantul? De la Sud sau de la Nord?

Aici, este un pic mai complicat. Nu stim cati dintre voi cunosc acest detaliu, dar ramurile copacilor se dezvolta inspre nord. Dupa cum puteti oberva in imagine, brazii au ramurile mai mari pe partea stanga. Ceea ce inseamna ca acolo este Nordul. Mai departe, obervam steguletul de pe cort, al carui varf este indreptat inspre Sud. Deci vantul bate de la Nord la Sud.

  1. Este dimineata sau dupa-amiaza?

Este o alta provocare interesanta a acestui puzzle. Acum ca am stabilit un sunt nordul si Sudul, este usor sa ne dam seama ce parte a zile este. Dupa cum stiti, soarele rasare de la Est si apune la Vest. Urmatorul pas este sa stim unde este soarele. In imagine se vede insa umbra baiatului cu polonicul in mana. Deci soarele bate mai mult dinspre Est, deci este dimineata

  1. Unde este Alex si ce face?

Alex este al patrule baiat din imagine, dar care nu se vede. Asta pentru ca Alex prinde fluturi in spatele tufisurilor de langa cort. Observati in aer o plasa aplecata deasupra unui fluture.

  1. Cine a fost ieri de serviciu? Spuneti-i numele

Pana cum, stim ca Alex alearga fluturi, James face fotografii (ne luam dupa trepiedul asezat langa rucsacul incriptionat cu lidera J). Colin scotoceste prin rucsacul sau (marca cu C). Mai este o persoana: Peter, care astazi este de serviciu. Dupa cum puteti oberva, gateste. Daca e sa ne luam dupa pancarta cu nume, observam ca cel care a fost de serviciu cu o zi in urma este Colin.

  1. Ce zi este astazi?

Ultima intrebare din puzzle ar trebui sa fie ceva mai usoara. Dupa cum am stabilit, astazi este Peter de serviciu, deci suntem in 8. In imagine mai vedeti un pepe verde, care se coace in luna august. Deci este 8 august.