E foarte importanta alegerea unui patut pentru bebe. Acolo, bebe isi va petrece majoritatea timpului in primele luni de viata, astfel ca parintii trebuie sa stie ca investitia intr-un patut pentru bebe e importanta. Un patut pentru bebe trebuie sa fie confortabil si sa asigure siguranta celui mic, asadar. Pretul unui patut pentru bebe variaza, evident, in functie de tipul lui, de brand si de calitate. Din punct de vedere financiar, alegerea apartine in totalitate parintilor, pentru ca ei stiu cel mai bine bugetul pe care il au la dispozitie.
Exista, pe piata din Romania si nu numai, o multime de modele interesante dintre care mami si tati pot alege un patut pentru bebe perfect pentru cel mic. Iata avantajele si dezavantajele acestora, pentru ca ei sa isi faca o idee referitoare la achizitie.

  • Patut pentru bebe clasic, din lemn: e un clasic atunci cand vine vorba despre achizionarea unui patut pentru bebe. Are pereti laterali detasabili, confectionati din zabrele de lemn, cu nivel de saltea reglabil. Reprezinta alegerea preferata a parintilor, fiind de o calitate foarte buna, asigurand confortul si siguranta celui mic.
  • Patut pentru bebe pliabil: realizat dintr-un schelet metalic, cu husa din material textil, are diverse optiuni si e ideal pentru calatorii, putand fi usor depozitat si ocupand foarte putin spatiu. In plus, se poate transforma in tarc de joaca pentru micuti, prin indepartarea cosului suport de dormit. Cele mai multe astfel de modele au si masuta pentru infasat.
  • Patut pentru bebe transformabil: sunt recomandate pana cand bebe implineste varsta de 3 ani. Sunt un pic mai piperate din punctul de vedere al banutilor, dar sunt solide, respectand intocmai conditiile esentiale unei astfel de achizitii. Specialistii nu recomanda insa achizitionarea unui patut pentru bebe Ei sustin faptul ca, la un moment dat, e necesar ca cel mic sa faca tranzitia spre un alt patut. Simpla transformare a aceluiasi pat, doar prin indepartarea peretilor laterali, ar incetini procesul de maturizare al copilului.
  • Patut pentru bebe de tip baldachin: este mai mult un tip de patut care “da bine” in orice camera. Avantajul acestuia pentru cel mic este ca ii creeaza acestuia un sentiment de intimidate mai profund.
  • Patut pentru bebe suspendat: reprezinta o alternative la patutul fix. Avantajul acestui tip de patut pentru bebe este faptul ca cel mic se poate legana singur in timpul somnului, simuland astfel miscarile din burtica mamei. Patutul poate fi suspendat de tavan, insa majoritatea modelelor sunt prevazute cu un trepied pentru suspendare.

E importanta achizitionarea unui patut pentru bebe, iar parintii trebuie sa calculeze exact ce, cum si cat. Asta pentru ca somnul lui bebe trebuie sa fie lin, fara probleme. La Noriel puteti descoperi o multime de modele colorate, confortabile, care respecta normele de siguranta, la preturi accesibile. Iar la comenzi de minimum 150 de lei, transportul este gratuit oriunde in tara.