Despre bebelusi s-au scris multe lucruri. Atat de multe incat viitorii parinti si-au creat o imagine idilica, una plina cu zambete de bebelusi, gangureli de bebelusi, piele roz si frumos mirositoare, nopti dormite si multe altele. Apoi, realitatea ii loveste pe parinti atunci cand nimic nu se mai potriveste cu scenariul perfect pe care acei bebelusi il realizasera.
Asadar, la ce sa te mai astepti? Daca un prieten apropiat nu ti-a luat-o inainte si nu a trecut prin anumite momente care ii implica pe bebelusi, iti spunem noi 6 lucruri despre bebelusi care te vor surprinde, dar la care trebuie sa te astepti si sa nu mai visezi la scenariile perfecte despre bebelusi. Sa ai bebelusi nu e asa cum pare in filme. Viata bate filmul, ca de obicei, si cand vine vorba despre bebelusi.

  1. La nastere si in primele zile, aspectul fizic va fi usnul fizic

Stiu, cand te gandesti la bebelusi, iti amintesti scenele preferate din filme si seriale, cand imediat dupa nastere, mamica tine in brate bebelusi care zambesc, care au pielea fina si o nuanta de rosu in obraji. Inapoi la realitate: nu vei vedea astfel de bebelusi imediat dupa nastere si nici in urmatoarele zile. La nastere, atunci cand vine vorba despre bebelusi, aspectul lor fizic e cel putin ciudat: unii bebelusi pot avea capul usor deformat, turtit sau ascutit si mare, o culoare ciudata a pielii, piele acoperita cu lanugo (par fin, ca un puf).
Nu e tocmai ce vezi la televizor, cand ai senzatia ca vezi un concurs de frumusete intre bebelusi la maternitate. Insa, nu te panica. Aceste caracteristici dispar dupa cateva zile de la nastere. Foarte putine trec in cateva saptamani. Abia atunci poate sa inceapa concursul de frumusete intre bebelusi.

  1. Zambiti alaturi de bebelusi abia dupa o luna si jumatate

Atat ii ia unui copil sa rada si sa scanceasca, 6 saptamani. Asadar, nu veni acasa cu asteptari de mare distractie in prima luna si jumatate de viata a celui mic, pentru ca vei fi dezamagit sa afli ca vei avea parte nu de zambete, ci de foarte mult plans in primele 6 saptamani alaturi de bebelusi. Reactiile pe care vi le doriti vor aparea dupa o luna si jumatate.

  1. Pielea de bebelusi se va usca dupa nastere

La inceput, pielea de bebelusi este umeda si matasoasa, dar pe masura ce va trece timpul, ea va deveni mai uscata. Nu va panicati, e normal acest lucru. Explicatia ne-o ofera specialistii: toti simpaticii de bebelusi au stat in burtica 9 luni de zile, adica intr-un mediu permanent umed, iar mai apoi trebuie sa se adapteze vietii extrauterine, un mediu mai uscat, astfel ca si pielea se va adapta asa cum poate.

  1. Cand vorbim despre bebelusi, vorbim despre plans foarte mult

E realitatea si trebuie sa stiti acest lucru. Veti avea zile infioratoare. Pentru ca, atunci cand vorbim despre bebelusi, vorbim si despre momente de plans fara oprire. Pentru ei, aceasta este singura forma de comunicare cu mami si tati. Abia dupa 1 an se diversifica formele de comunicare si putem vorbi despre bebelusi care nu plang foarte, foarte mult.

  1. Cand vorbim despre bebelusi, vorbim despre mult somn

Nu trebuie sa ti se para ciudat daca cel mic doarme mult. E perfect normal. In primele 3 luni, vorbim despre mult somn atunci cand ne gandim la bebelusi. Foarte mult. Ei dorm in acea perioada de timp mai mult decat stai trezi. Singura problema? Nu dorm organizat, ci in reprize scurte si cand te astepti mai putin, atat ziua, cat si noaptea.
Nu e usor sa ai bebelusi. Si ne-am gandit ca ar trebui sa stiti cateva lucruri inainte ca cel mic sa isi faca aparitia pe lume, pentru a va pregati din timp, cu rabdare multa. Dar si cu produse pentru bebelusi de la Noriel, desigur. Cei mici au nevoie de o multime de lucruri, care la Noriel au reduceri interesante si preturi avantajoase. Trebuie numai sa descoperiti produsele pentru bebelusi de la Noriel si sa va asigurati ca celui mic nu ii lipseste nimic, nimic.