La Minimest 2017, sectiunea dedicata copiilor din cadrul Anim’est, Festivalul Internațional de Animatie,  copiii cu varste intre 3 si 14 ani vad cele mai premiate si indragite filme de animatie din intreaga lume!
Timp de 6 zile, in cele doua weekenduri ale festivalului, 29 septembrie – 1 octombrie si 6 – 8 octombrie, cei mici sunt asteptati la Minimest la Cinema Elvire Popesco  si la Cinemateca Eforie cu o selectie de animatii simpatice, – povesti memorabile despre prietenie, timiditate, curaj, iubire si acceptare.
Iata 5 dintre cele mai de succes lungmetraje pentru copii, de neratat in acest weekend:
Scoala iepurasilor / Rabbit School (r. Ute von Münchow-Pohl), nominalizat la Premiul Ursul de Cristal la Berlinale 2017, in sectiunea Generation Kplus, o poveste despre peripetiile iepurasului Max la misterioasa scoala a iepurasilor de Paste. Filmul va rula sambata, 30 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, de la ora 12:00.
In padurea Huckybucky / In the forest of Huckybucky (r. Rasmus A. Sivertsen), premiera in Romania, selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo anul acesta, este un film despre legile padurii Huckybucky, in care animalele mici trebuie sa le faca fata suratelor lor mai mari. Va invitam sa il vizionati Duminica, 1 octombrie, de la ora 12:00, la Cinema Elvire Popesco.

Familia Moomins Pe Riviera / Moomins on the Riviera, lungmetrajul regizat de Xavier Picard si Hanna Hemilä (membra a juriului Anim’est anul acesta), după celebrele carti si benzi desenate ale lui Tove Jansson si Lars Jansson. Familia Moomins porneste intr-o calatorie pe mare si, dupa cateva furtuni si nenumarate pericole infruntate pe insule pustii, ajunge la frumoasa Riviera, locul unde pacea ii va fi pusa la incercare. Vineri, ora 14:00, Cinema Elvire Popesco.
Niko si drumul spre stele / Niko & The Way To The Stars, (r. Michael Hegner, Kari Juusonen), care spune povestea tanarului ren Niko. El tare si-ar dori sa isi insoteasca tatal in misiunile din Brigada Zburatoare cu sania lui Mos Craciun, doar ca nu poate zbura. Lectiile lui de zbor impreuna cu prietena Julius, o veverita zburatoare, sunt doar inceputul unei extraordinare aventuri. Filmul este proiectat sambata, 30 septembrie, de la ora 14:00 la Cinema Elvire Popesco. Filmul este proiectat in prezenta regizorului.
Niko 2: Frate mic, mare belea / Niko 2 – Little Brother, Big Trouble, (r. Kari Juusonen, Jørgen Lerdam), care continua aventurile lui Niko. In Ajun de Craciun, el trebuie sa dea de urma fratelui mai mic, care a disparut ca prin minune. In incercarea de a-si salva fratele,  Niko invata cat de importanti sunt prietenii si familia. Va invitam sa il vizionati duminica, 1 octombrie, la Cinema Elvire Popesco.
Gasiți informații despre filme aici.
BILETE ŞI ACCES                        
Luni – vineri: accesul este gratuit pentru copii, elevi, studenti si pensionari, la proiectiile de pana la 16:30 inclusiv (acces pe baza legitimatiei).
Sambata si duminica: 5 lei / persoana.
Pentru grupurile organizate prin scoli, se asigura gratuitate atat pentru copii, cat si pentru cadrele didactice insotitoare, la orice proiectie din programul Minimest. Este nevoie de rezervare prealabila, la ana.munteanu@animest.ro.
Pentru grupurile de min. 5 copii insotite de un adult, la proieciile Minimest de sambata si duminica accesul este gratuit pentru copii.
Grupurile de min. 10 copii insotite de un adult, la proiectiile Minimest de sambata si duminica vor fi considerate grupuri organizate daca rezervarea este facuta in prealabil, la ana.munteanu@animest.ro. In acest caz, accesul este gratuit si pentru adultul insotitor.
Abonamentele si biletele pentru proiectii individuale pot fi achizitionate de pe www.eventbook.ro si sunt disponibile si la cinema, in timpul festivalului.
Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, membru al retelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Ministerului Culturii, Administratiei Fondului Cultural National si al Uniunii Cineastilor din Romania.