banu

Alexandru Banu, foto Facebook

Îmi aduc aminte că primul meu LEGO a fost o corabie de pirați senzațională pe care am primit-o cadou de la familia la care am stat în Franța printr-un program de tip student exchange în 1990, chiar după revoluție. Și mă bucur maxim că fiimea Ioana are acum vârsta potrivită să ne jucăm și să redescoperim lumea LEGO împreuna.
Mă știu cu Alexandru din copilărie, el era crețul cu părul mare de la scara B a copilăriei petrecute în fața blocului. Nu ne-am intersectat foarte mult în ultima vreme, chiar dacă am fost colegi o perioadă în Pache.
L-am descoperit recent pe Instagram unde m-au fascinat punerile lui în scenă cu personaje și piese LEGO.
Alexandru mi-a răspuns la una alta despre pasiunea lui.
Când ai început relația cu LEGO?
9192

Aveam 5 sau 6 ani si ai mei primisera un pachet din Germania de la niste prieteni de familie pe care ii cunoscusera la mare. Stralucea un ambalaj mic, dreptunghiular si galben cu negru, pe masa din bucatarie. Inauntru era un Crater Crawler (kit selenar – masinuta de explorari si cosmonaut), productie 1985, 32 de piese. Ai mei mi-au zis ca e pentru oameni mari, eram prea mic. In foarte scurt timp (1h-2h) mi l-au dat si m-a ajutat taica-meu sa asamblez primul LEGO din viata mea. A insemnat atat de mult pentru mine incat imi aduc aminte vizual episodul asta cap-coada. Chiar daca au trecut 28 de ani d’atunci.

Și în afara acestei relații, cu ce îți umpli timpul? 

Sunt producator tv si de content pe mai multe segmente la PRO TV: masini (ProMotor), muzica, sport, news, live-uri, chiar si emisiuni de cooking etc. Nu refuz nimic nou in jobul asta. Scriu pentru site-urile www.incont.ro si stirileprotv.ro partea de auto. In timpul liber cant la chitara, merg la concerte rock, ma dau cu trotineta si, desigur, pozez LEGO.

Ce te inspiră pentru albumul de pe Instagram?

Absolut tot ceea ce inseamna materie si sentimente construiesc inspiratia. O idee, un context, realitatea ori starea personala ar trebui sa te cam ajute sa nascocesti ceva misto. Nu am un subiect clar in proiectul asta. Nu am un personaj sau standarde pentru ca asta inseamna limite, asa ca-l pot avea azi pe Darth Vader la teatru si maine pe fetita “Simona Halep” cosmonauta. Trebuie sa ne jucam cu realitatea data si cu gandurile noastre, despre asta cred eu ca e creativitatea.

Cât timp petreci (lunar) cu LEGO?

Media de posturi pe instagram e de 1 buc / 2 zile. Asta inseamna vreo 15 poze / luna, deci vreo 30h de distractie pe luna. Nu-i rau.

Seria de super scene LEGO o găsiți pe Instagram, pe pagina dedicată de Facebook, și o selecție cu preferatele mele mai jos ;-).

#lego #vettel on his bday /3rd of #july / #f1 #toy #car / #toycrewbuddieslego #toyartistry_and_beyond / #legostagram #legoland

A photo posted by Alexandru Banu (@danalexandrubanu) on

Care e relația VOASTRĂ cu LEGO? 🙂