Balcoanele la noi au devenit din păcate spații pentru depozitare, dar ele se pot transforma cu puțin efort în adevărate mici grădini cu fructe și legume. E drept că nu e ușor și trebuie să avei grijă de răsaduri, de sol și de multe alte detalii, dar cât de fain este să culegeți din propria mică grădină lucrurile de care aveți nevoie pentru a condimenta o salată, de exemplu?
balconMai jos câteva dintre legumele ce pot fi cultivate cu ușurință pe balcon.
Salata verde se cultivă ușor și nici nu are nevoie de prea multă grijă. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont de la început este să alegeți un ghiveci lung, cât despre sol nu e nevoie de fertilizare specială, poate doar puțin, la început, pentru a crește mai repede.
Dacă aveți poftă de ridichi, atunci aflați că și ele sunt ușor de întreținut, în maxim 4 săptămâni de la însămânțare le puteți gusta pe cele din balcon.
Ardeiul iute se poate cultiva și el pe balcon, mai ales că nu are nevoie de un spațiu mare pentru a crește. Aveți grijă însă să nu lăsați alte ghivece în apropierea celui cu ardei iute, pentru că riscați ca aroma să se “`dezvolte”.
Dacă găsiți niște ghivece ceva mai adânci, atunci încercați să puneți morcov. Trebuie însă să știți că morcovul are nevoie de cel puțin 6 ore pe zi de lumina, deci aveți grijă unde îl poziționați. În 3 luni puteți face o salată de morcov, care va fi cea mai gustoasă din câte ați mâncat până acum pentru că este crescută chiar de voi.
Voi aveți o mini grădină cu legume sau fructe (cred că se pot cultiva și căpșuni de exemplu) pe balcon?
Sursă foto: Lana G./ weheartit.com.