E fascinant să observi obiceiurile unor furnici și puteți face asta dacă construiți o fermă de furnici. La asta se adaugă apoi grijă mare pentru a avea grijă de ele.
Aveți nevoie în primul rând de un acvariu transparent, fix ca cel pentru pești, în care să construiți mica fermă de furnici. Păstrați și rola de carton de la un sul de hârtie igienică, pe care o plasați cu unul dintre capete pe marginea vasului, pentru a observa furnicile, întrucât altfel ele vor construi “nucleul” într-un loc unde nu le puteți observa activitatea.
ferma de furnici_1
După ce umpleți bolul cu pământ e timpul să căutați prin parc sau în grădina (din fața blocului ori din curte) locul cu cele mai multe furnici. Puteți să luați o lingură și să adunați cu grijă pâmânt din zona în care ele și-au făcut “casa” cu grijă pentru a nu le răni sau puteți să luați un recipient în care să puneți apă cu un pic de zahăr și vor veni ele singure. Foarte important este să prindeți și o regină, le veți recunoaște după mărime: sunt mai mari decât celelalte furnici și le puteți găsi cel mai probabil sub o piatră sau o frunză, în apropierea “echipei”.
ferma de furnici_2
Odată ce aveți în acvariu și furnici și o regină, acum trebuie să le hrăniți cu grijă. E puteți pune bucăți mici de fructe și legume, apă cu zahăr, miere, mici bucăți de pâine, pâine înmuiată în apă cu zahăr – furnicile nu sunt tocmai pretențioase la mâncare. Important de știut este că ele au nevoie zilnic de apă, iar corect este să luați o bucată de vată pe care să o înmuiați în apă și pe care să o lăsați zilnic în acvariu pentru furnici. Tot important de știut este să nu mișcați brusc acvariul pentru a nu distruge tunelurile făcute de furnici.
Cum vi se pare ideea? Încercați și voi?
Sursă: wikihow.com.