Sunt foarte recunoscătoare pentru că în viața mea – acum 11 ani, a venit fiica noastră Ioana și pentru că, datorită ei am devenit nu numai mamă dar mult mai mult de atât. Am devenit o femeie mai conștientă de alegerile ei, mai atentă la modul în care mă manifestam ca și femeie, mai vigilentă la ceea ce primeam, în relațiile mele, de la cei din jurul meu, în special de la bărbați dar și de la femei, de la copii sau oameni mari. Și mă bucur că mi s-a dat ocazia să scriu câteva cuvinte despre relația mea cu Ioana și despre relația mea cu propria-mi feminitate, deoarece am primit de la Douglas Romania o cerere de a scrie despre ritualurile mele de îngrijire și înfrumusețare.

Cred că modul în care suntem noi, în care ne comportăm, credem, visăm, acționăm – toate acestea sunt văzute foarte bine de către oamenii mici din viața noastră, imitate (până la un moment dat), absorbite, împrumutate sau preluate complet. Așadar, mi-am dat seama că pentru a o învăța pe fiica mea ce înseamnă să îți respecți și iubești întreaga ființă, înseamnă să îți respecți și iubești – în primul rând – corpul. După atâția ani, pare mult mai ușor la ea decât la mine pentru că o viață trăită și simțită într-un anume mod și mediu, își lasă multe ampremente, multe dintre ele destul de greu de dezlipit. Dar, asta nu m-a oprit, așa, mai cu spor, mai încet, să îmi manifest feminitatea și modul în care sunt eu cu adevărat, în toate aspectele mele. Și văd că încet încet, fiica noastră își creează și ea modurile ei proprii, credințele, înclinațiile și preferințele ei.

Așadar, din puținul pe care îl practic în materie de îngrijire, feminitate și ritualuri și din ceea ce văd că am transmis fiicei mele, iată ce aș vrea să spun:

  • înainte de toate, frumusețea vine din interior. Da, e clișeic dar așa este. Vine din interiorul bogat, tumultos, delicat, vulnerabil și hotărât, în același timp. Un interior acceptat, asumat și de care mă îngrijesc în fiecare zi, fără excepții.
  • în al doilea rând, frumusețea este în ochii celui care privește. Întotdeauna. Și aceasta este o credință pe care am transmis-o în familie, pentru că ceea ce îmi place mie, altuia nu îi place atât de mult. Ceea ce îmi aduce mie bucurie sau împlinire, poate fi complet diferit în viața altuia. În plus, modul în care cineva te privește, te admiră, te apreciază poate să îți dea aripi, să îți crească încrederea în tine. Și cred că am văzut cu toții că atunci când apreciem (cu totul – și fizic și emoțional) o altă persoană, aceasta înflorește sub ochii noștri.
  • corpul este cel mai important instrument pe care îl avem în această viață. De aceea îl îngrijesc într-un mod  atent, delicat și conștient. Îl ascult, îl las să se odihnească, îi fac băi lungi, îi dau aer curat și îl scufund în mare, de câte ori am această ocazie.
  • manifestarea feminității, pentru mine, înseamnă și produsele de machiaj pe care le folosesc, din când în când, atunci când simt să mă conectez mai mult cu partea feminină, când am nevoie de mai multă creativitate sau când sunt prea mult în acțiune și prea puțin în curgerea firească a unei femei. Și știm cu toții de cât de multă energie masculină avem nevoie și ne folosim, în viața de zi cu zi, pentru a ne duce la bun sfârșit proiectele, pentru a ține un business pe picioare, pentru a plăti facturi, a răspunde la emailuri sau pentru a organiza ziua unei familii, acasă, școală etc.
  • atunci când vreau să îmi acord mai multă blândețe, îngrijire – acel self-care de care vorbește lumea – când simt nevoia să mă răsfăț mai mult, apelez la produse care prin culoare și miros îmi induc o stare de bine, de încredere, de armonie.

Iată ce produse avem pe acasă și pe care le puteți găsi în magazinul online Douglas. Sunt produse din ritualul de  îngrijire zilnică (săpun natural, lapte demachiant, deodorant și cremă de mâini). De asemenea, produse pe care le folosim cu toții, ocazional (sare de baie, cremă pentru plajă).

Săpun natural Bioselect

Lapte demachiant Bioten

 

Sare de baie – Rose Bath

Cremă de mâini Bioselect

 

Deodorant Biotherm

Sunmilk Biotherm – în pregătirea primei escapade la mare pe acest an

Prinvind-o pe fiica mea, acum la 11 ani, cum înmugurește și începe să își creeze propriile ritualuri, când are stilul ei și preferințele ei, îmi dau seama că atât eu dar și alte femei din viața noastră, suntem un model pentru acest copil care se transformă, încet încet, într-o femeie. Îmi place să văd la ea că are o relație frumoasă cu părul ei, cu corpul ei, cu hainele ei. Că are preferințe foarte clare, că este deja foarte feminină și că urmează să intre într-o perioadă nouă din viața ei.

Acum câteva săptămâni a primit, de ziua ei, un cadou foarte frumos și interesant de la prietena ei – o trusă de machiaj de la Douglas – cu tot ce îi trebuie, pentru orice: ochi, buze și obraji. Această trusă nu mai este disponibilă online dar, ceva foarte asemănător este acest Glam Palette.

Știu că poate părea prea repede, că e prea tânără pentru o trusă de machiaj dar am fost de acord cu acest cadou pentru că știu că își dorea să aibă ceva al ei, așa, mai de femeie. Nu abuzează de el dar le văd, când se strâng fetele, se aranjează, se rujează și apoi ies în curte și sar în trambulină. Acum, pe bune, e nevoie să fii puțin aranjat când sari în trambulină, nu-i așa? 😄

Îmi place că are o viață colorată, și în interior și în exterior, că îi place să se aranjeze și că își dorește să crească, își dorește și pare pregătită să treacă (cu susținerea noastră dar și prin propriile ei mecanisme) spre o perioadă de început de feminitate. Și acest lucru o face, în siguranță, acasă sau acolo unde poate să exploreze primii pași spre a fi femeie. Iar eu o susțin cum și cât pot eu mai bine.