Made in RO, ediția #9, spune povești de design, coapte în cuptorul de ceramică
Sâmbătă, pe 20 mai, DESIGNIST, primul proiect românesc de publishing online care vorbește despre designerii români de produs, despre design interior și industriile creative, iese din nou în offline cu ocazia unei ediții speciale Made in RO – Târg ales de design, dedicate ceramicii. Made in RO #Ceramică va avea loc într-o clădire monument istoric din București, de pe strada Alexandru Philippide nr. 5, etajul 2 (în spatele Institutului Francez), și va reuni unele dintre cele mai fresh și originale proiecte de ceramică contemporană din România.
Made in RO #Ceramică face parte din circuitul de evenimente organizate în contextul Romanian Design Week 2017. DESIGNIST inaugurează astfel un concept de evenimente tematice, care pune accent pe caracterul unitar al proiectelor curatoriate. Vor expune, într-un cadru exclusivist, unii dintre cei mai talentați artiști ceramiști, precum și designeri de bijuterie, fashion sau obiect, care au proiecte colaborative pe zona de ceramică sau care includ ceramica în creațiile lor.
Pe lângă frumusețea delicată a obiectelor de porțelan pe care le poți cumpăra de la târg, pe 20 mai vei avea ocazia să descoperi și un apartament interbelic – deschis publicului doar cu ocazia evenimentului. Spațiul, cu tavane înalte, glasvanduri și sobe originale, va pune în valoare creațiile ceramice semnate de cei 15 artiști români.
Vizualul târgului-expoziție spune, din nou, o poveste made in RO. Este vorba de un platou din porțelan glazurat, creație a Alinei Constantin aka Alina Ceramics. Face parte din colecția “Bubble” – o serie limitată de platouri din porțelan decorate prin suflarea de bule de săpun cu pigment ceramic, tehnică ce oferă unicitate fiecărui produs.
Vor expune: Keramice, Studio mud., SPOONFOOL, Alina Ceramics, Ceramic Sparrow, De Ceramică – Mădălina Teler, Mădălina Andronic, Una ca Luna, Atelierul Bufnița Ceramică, Glorybox, Atelier BohemianFlow, Atelierul de porțelan, Iutta, Bianca Grin, Christine on the Clouds.

Când: sâmbătă, 20 mai, 11.00-20.00
Unde: Str. Alexandru Philippide nr. 5, etaj 2 (strada din spatele Institutului Francez)
Intrare liberă
Facebook event: aici
Te așteptăm la Made in RO #Ceramică, pe 20 mai, dar mai întâi înscrie-te pe guest list, la acest link: http://madeinroceramica.rsvpify.com/. Iar în loc de slogan, vă spunem doar… să fie porțelan!
Detalii și povești despre designerii participanți pe www.designist.ro.
Parteneri media: Igloo, ELLE Decoration, Zeppelin, LIFE.ro, IQads, SMARK, Totul despre mame, UrbanKid.ro, Catchy, The Institute, Romanian Design Week, Modernism.ro
Cu sprijinul: AV Store, Brigada de Voluntari
————————–
Despre Made in RO
Lansat în 2012, târgul de design Made in RO promovează designerii români de produs, cu accent pe zona home & deco. Ajuns la cea de-a 9-a ediție, evenimentul este dedicat designului și industriilor creative românești și are loc în diferite perioade ale anului. Made in RO reprezintă continuarea firească, în offline, a demersului susținut de DESIGNIST.RO, prima platformă online din România care aduce în atenția publicului larg designerii români, prin conținut original, de cea mai bună calitate.
—————————
Despre DESIGNIST.RO
DESIGNIST.RO este primul proiect de publishing online din România care îți prezintă tot ce te inspiră în materie de design, mai ales românesc: branduri locale, arhitectură, design interior, tendințe, lifestyle. DESIGNIST.RO își propune nu doar să educe gusturi, ci și să încurajeze inițiative locale, promovând în același timp industriile creative din România.