mama alaptand
Vă spuneam acum ceva timp că La Leche League organizează întâlniri și în România, la București și la Oradea. Acum vă anunțăm cu mare drag că mămicile din București și viitoarele mămici sunt așteptate cu tot cu bebeluși vineri, pe 25 martie, între orele 17.00 și 19.00 la a doua întâlnire dintr-o serie de 4 evenimente La Leche League.
Despre avantajele alăptatului atât pentru copil, cât și pentru mamă nu cred că mai este cazul să povestim. Vă spunem în schimb că LLL susține cu tărie că alăptatul este o adevărată formă de artă, iar mămicile cu experiență știu că asta înseamnă mult mai mult decât o nutriție bună și beneficii pentru sănătatea celui mic, ci o relație creată imediat între mamă și copil, o legătură care nu se poate realiza altfel decât prin alăptat.
LLL propune pentru întâlnirea de la final de martie mai multe tema de discuție, printre care: frumusețea maternității, construirea unei legături instinctive cu copilul, experiența bucuriei de a alăpta, despre alăptarea în afara casei ori diversificarea sau autodiversificarea.
Pentru mămicile care nu au mai fost până acum la nicio întâlnire LLL, trebuie să vă spunem că acestea nu sunt simple prelegeri în care cineva oferă sfaturi, iar voi nu aveți niciun cuvânt de spus. Dimpotrivă, aici mămicile discută despre bucuriile sau momentele mai puțin plăcute prin care au trecut, găsesc soluții împreună și oferă sprijin pentru cele care au nevoie.

Pentru înscrieri trebuie să trimiteți un mail la laptematern@yahoo.com sau să sunați la numărul de telefon 0722 509939, număr la care o să vă răspundă Roxana, cea care reprezintă grupul La Leche League București.

Istoria alăptării în familie
Pentru că este luna martie, adică luna voastră mămicilor, LLL vă propune să trimiteți texte despre istoria alăptării din familia voastră ori prin intermediul blogului AtasatLaSanulMamei ori la adresa de mail unde puteți să vă și înscrieți. Data limită? 31 martie!
Știați de existența La Leche League România? Ați mai fost la astfel de întâlniri de mămici?
Sursă foto: tim_and_selena/Flickr.com.