povesti din bucuresti
Fie ca il iubim sau uram, Bucurestiul continua sa ne uimeasca in fiecare zi. Povestile sale mai vechi sau mai noi trebuie spuse in continuare si mai ales celor mici pentru a invata sa aprecieze locurile si oamenii. Din martie 2011 invitam familiile la o intalnire a artelor la Palatul Sutu, muzeul orasului Bucuresti, sambata de la 11 la 12.
Ne dorim sa va prezentam povestea unor familii boieresti si a caselor lor din secolul al XIX-lea, sa aflam cum construiau, in ce ambianta traiau si petreceau, cum se imbracau oamenii acelor vremuri. Institutiile, bulevardele si monumentele, arhitectii si stilurile vor ocupa un loc important in povestilor noastre.
In luna martie vom afla mai multe despre amestecul oriental-occidental din primele decenii ale secolului al XIX-lea in ambianta bucuresteana, despre palatul si familia Sutu, zona pietii Universitatii cu statuile si principalele monumente trecute si prezente.
Pentru ca cei mici sa fie si mai atrasi de arta si istorie, vom ilustra povestile si interactiona creativ: vom realiza portrete si harti, vom construi modele ale monumentelor, vom imbraca figurine de hartie in costume de epoca si vom imagina o pagina de ziar, vom incerca sa identificam monumente in fotografii vechi sau noi.
Pentru ca atmosfera sa fie completa va invitam la „Concert la palatul Sutu” in compania sopranei Daniela Radulescu si a pianistei Ioana Maxim in data de 19 martie, de la 11:00 la 13:00.
Programul lunar consta in 3 intalniri din care una va fi dubla (de la 11:00 la 13:00) pentru a ne permite sa ne bucuram de spectacol. Locul de desfasurare al atelierelor este Muzeul Municipiului Bucuresti, Palatul Sutu, blvd. I.C.Bratianu nr. 2, sector 3.
Pentru inscrieri si informatii la istoriaarteipentruceimici@gmail.com si http://istoriaarteipentruceimici.blogspot.com/ . Costul unui modul lunar este de 120 Ron si permite participarea unui adult si a unui copil de peste 5 ani, numarul familiilor acceptate este de 25, locurile in sala de festivitati fiind limitate. Inscrierile si achitarea taxei de participare in contul deschis la banca Transilvania sucursala Obor RO83BTRL04401201834602xx pe numele Oana Marinache se incheie in data de 5 martie 2011.