La o distanţă de 65 de ani de la premiera animaţiei de excepţie realizate de Studiourile Disney, „Cenuşăreasa” readuce în atenţia publicului basmul nemuritor care a încântat generaţii întregi, într-un spectacol vizual uimitor.
Filmul „Cenuşăreasa / Cinderella” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 13 martie 2015, fiind proiectat atât în varianta subtitrată, cât şi în cea dublată.
Echipa din spatele producţiei a avut sarcina de a readuce personajele îndrăgite pe marele ecran, fără să producă schimbări radicale poveştii aşa cum o ştiu fanii. Regizorul Kenneth Branagh nu şi-a închipuit că va regiza vreodată o adaptare a unui basm, dar după ce a citit scenariul scris de Chris Weitz, şi-a dat seamă că povestea îl atrage într-o manieră la care nu se gândise până atunci.
Regizat de actorul nominalizat la Oscar Kenneth Branagh („Thor,” „Hamlet”) şi cu o distribuţie printre care se numără Cate Blanchett (deţinătoare a două premii Oscar), Lily James („Downton Abbey”), Richard Madden („Game of Thrones”) şi actriţa Helena Bonham Carter, de asemenea nominalizază la Oscar, filmul „Cenuşăreasa” este produs de Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past,” „Elysium”), Allison Shearmur („The Hunger Games: Mockingjay, Part 1”) şi David Barron („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”), cu Tim Lewis („Edge of Tomorrow”) ca producător executiv. Scenariul este semnat de Chris Weitz („About a Boy,” „The Golden Compass”).

Așa cum v-am promis de la început avem un concurs pentru voi. Spuneți-ne cum au reacționat cei mici atunci când le-ați citit povestea Cenușăresei pentru prima dată și doi dintre voi vor câștiga un ceas și un jurnal, fix precum în imaginile de mai jos. Succes! Anunțăm câștigătorii pe 20 martie!

Mulțumim tuturor pentru participare! Cele două câștigătoare sunt: Mihaela Maria Popa și Maria Patrasescu. Felicitări!

Cinderella - Journal Cinderella - Kids Watch