Cine nu-l știe pe Făt-Frumos? Dar pe Prâslea? Ori pe Ileana-Cosânzeana? Recunosc, îmi plac basmele românești pentru că sunt potrivite de citit la orice vârstă și pentru că poveștile din ele sunt complexe, au morală și ne aduc aminte mereu de valorile importante ale vieții.
În același timp, îmi plac și “revenirile” asupra basmelor noastre vechi, tocmai de aceea atunci când am văzut că diferite proiecte noi lansate preiau idei din basmele vechi mă bucur că tradiția ajunge mai departe și că valorile basmelor noastre nu sunt uitate, indiferent de forma la care au ajuns pentru a fi mai aproape de public.
Revenind la „basmul” de astăzi, vă povesteam acum ceva timp despre primul număr al revistei Școala de Basm, revista dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.
Revista are și o secțiune amuzantă de bandă desenată, dar nu orice bandă desenată, ci una cu eroii noștri cunoscuți din basme: Făt-Frumos, Prâslea și Ileana-Cosânzeana, numai că povestea nu este legată de cea pe care o cunoaștem cu toții din basme, ci ei se duc la școală, sunt prieteni, ba chiar Făt-Frumos (personajul principal al poveștii) are o colecție întreagă de pixuri pe care, înțelegem noi, o arată tuturor mult prea mult, mai mult decât este cazul am zice…
Puteți vedea paginile dedicate benzilor desenate din revista Școala de Basm online iar pentru restul revistei avem o surpriză: dacă ne scrieți în comentarii cum ați continua voi banda desenată puteți primi una din cele 3 reviste Școala de Basm nr. 1 pe care le avem de oferit.
Vedem cine câștigă pe 22 noiembrie, adică vinerea care vine. Spor și inspirație! 🙂
 
scoala de basmȘCOALA DE BASM apare o dată pe lună într-o formulă magică: informaţiile concrete şi riguros documentate se îmbină de minune cu fantezia, umorul și jocul.
Cu fiecare apariție a publicației, copiii se bucură de super-descoperiri, super-distracție și… premii de poveste!