Ce faceți cu pet-urile din pastic care au rămas de la diferite produse din comerț? În loc să le duceți la centrele de reciclare selectivă din oraș mai bine păstrați câteva pentru voi acasă pe care să le transformați în bijuterii home-made.
Se fac foarte simplu: se ia pet-ul de plastic și se taie în bucăți mai micuțe, cam cât doriți să fie bijuterie cu pricina, după care, cu ajutorul unei brichete, dați joc ușor la capetele formei până când acestea se ondulează.
diy_2
O altă modalitate ceva mai complicată, aș zice, pentru a le face este să le lăsați la cuptor câteva minute, însă dacă alegeți această metodă trebuie să fiți cu mare băgare de seamă la timp.
După ce încercați și prindeți ceva “experiență” puteți lipi mai multe forme pentru un rezultat mai bun. Trebuie să încălziți o parte a bucății de plastic și apoi, cât plasticul este încă foarte moale să lipiți cealaltă bucată de plastic.
diy_1
La final, după ce aveți formele deja realizate, dați o gaură mică cu ajutorul unui ac (îl puteți încălzi la foc dacă plasticul este foarte gros și nu puteți să dați gaura doar cu acul) și gata proiectul pentru mămici creative!
Încercați și voi?
Surse foto: recyclart.org.