Este un lucru cunoscut că legumele și fructele sunt o sursă valoroasă de vitamine și compuși minerali. Consumul unei cantități de cel puțin 400 g de legume și fructe în 5 porții zilnice este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (WHO)[1]. O alimentație echilibrată reprezintă cheia unei bune imunități a organismului, dar și a unui aspect frumos al pielii și părului. Ceea ce mâncăm va influența în mod hotărâtor felul în care ne simțim și arătăm. Să ne îngrijim îmbogățindu-ne alimentația cu legume, fructe, sucuri și mousse-uri, iar corpul ne va răsplăti printr-o condiție fizică și o stare generală bună!
soki-i-musy-moc-witamin-w-smart-formie_g9j6379_roLegumele și fructele proaspete, ca și preparatele lor – sucurile și mousse-urile sunt o sursă ușor asimilabilă de substanțe nutritive. O salată de crudități, de exemplu, din morcov sau țelină, un mix de legume fierte la abur, un pahar de suc din legume și fructe sau o porție de mousse ar trebui să însoțească mesele noastre zilnice. Adeseori, ne lipsește timpul necesar pentru a pregăti gustări din legume și fructe proaspete, dar sucurile și mousse-urile reprezintă o soluție excelentă pentru cei care vor să se bucure de o alimentație diversificată tot timpul anului.
Pentru imunitate
Vitamina C este cunoscută ca un factor de creștere a imunității, mai ales în perioadele de toamnă-iarnă, când este foarte ușor să răcim. O găsim în fructele și legumele proaspete. Pe lângă acestea, o sursă de vitamina C este sucul de portocale, grepfrut sau nectarul de coacăze negre. Ai grijă de imunitatea familiei tale oferind la micul-dejun sau la gustarea de dimineațăun suc de grepfrut 100%. Sucul va astâmpăra eficient setea și va furniza compuși nutritivi, iar o sticlă sau o cutie mică va ocupa puţin loc și poate fi luată la școală, la serviciu sau în călătorie.
Pentru piele
Atât vara, cât și iarna, pielea noastră este expusă multor factori care îi afectează sănătatea. O cremă bună nu face totul. Vara suntem expuși la radiațiile UVA și UVB, iar iarna pielea ne este atacată de temperatura scăzută, vântul puternic și aerul uscat. Este bine să consumăm fructe de sezon proaspete, de preferat în 5 porții zilnice. Legumele și fructele de culoare galbenă, portocalie și roșie sunt bogate în betacaroten, adică provitamina A, care protejează pielea de radiațiile solare, îi conferă o culoare frumoasă, stimulează producția de colagen și întârzie procesele de îmbătrânire. Morcovul este o sursă bună de betacaroten, de aceea ar fi bine să consumăm suc de morcov sau de măr cu morcov 100%, dar și mousse pe bază de morcov ras în completarea unui prânz hrănitor sau la gustarea de dimineață.
Pentru o dezvoltare armonioasă a copilului
Copiilor de vârstă școlară, care încep să aibă un cuvânt de spus în alegerea gustărilor, este important să le creăm obiceiuri alimentare potrivite. Un pahar (200 ml) de suc 100% este o completare excelentă a primei mese din zi. Sucurile sunt bogate în carbohidrați şi sunt binevenite după un efort fizic sau intelectual intens. Mai ales la școală, unde pauza este, de regulă, prea scurtă ca să iei o masă, sunt foarte bune mousse-urile. Un mousse delicios de legume și fructe va da senzația de sațietate și va oferi energia necesară pentru următoarele ore de învățătură și joacă.
Când ne simțim slăbiți, ne lipsește energia, iar corpul nostru nu este în cea mai bună formă, putem să ne luăm vitaminele și compușii nutritivi necesari din legume și fructe proaspete, dar și din sucurile sau mousse-urile la fel de hrănitoare. Mesele ar trebui să fie bogate în diverse legume și fructe colorate şi completate de consumul de suc sau mousse 100% de-a lungul întregului an.
picture1
[1] World Health Report 2002. Reducing risks, promoting healthy life. Geneva, World Health Organization, 2002