Vrem – nu vrem, am trecut sau încă trecem prin stările acestea lunar. Cel mai la îndemână: o pastilă de durere. Două. Trei. O zi. Două. Trei…depinde. Poate un repaus la pat (dacă e weekend și nu avem copii). În rest, trebuie să duci pe picioare, cum se zice, durerile de burtică, mijloc, cap, amețelile, stările de leșin sau vomă. Ah, sunt multe. Ce să mai zicem de starea emoțională. În acele momente poate ar trebui să semnalizăm prin casă: Atenție! Se apropie! Be aware! Iar dragii noștri colocatari (bărbat, copii, mamă, soacră etc) să știe și să ne lase în pace. Vise, nu?
Sau.. să facem ceva, mai mult decât pastile de durere, nervi și lacrimi.
Poate ați găsit până acum soluția, poate încă sunteți în căutare de ceva care să vă domolească simptomele premenstruale. Sau poate experimentați cu totul alte stări după naștere. Vreu să vă împărtășesc câteva idei – total naturale. Așadar fără riscuri și fără chimicale în corp. Foarte bune de încercat și pentru perioada de alăptare. Graviduțele… voi fiți fericite!
Știați că:
– PMS apare, din punct de vedere nutrițional și din cauza unor carențe vitaminice și minerale: Magneziu (Mg), Mangan (Mn), Vitamina E? Foarte bună în această perioadă: ciocolata – cacao crudă.
– În cazul unei alimentații permanent crude, dismenoreea (durerile și crampele menstruale) se diminuează până la dispariție, iar cantitate de sânge va deveni neglijabilă sau chiar nu va mai fi? Interesant, nu?
– Durerile menstruale se pare că sunt niște proiecții fizice ale gândurilor noastre (nemulțumiri, refulări, stres) sau ale alimentației dezechilibrate. Oare ce putem face cu consecvență, în fiecare zi, pentru a elimina stările care nu ne fac bine, nici fizic, nici emoțional?
– Cel mai bun remediu în cazul în care aveți totuși aceste dureri este căldura. Puteți încerca băi de șezut cu mușețel, traista ciobanului sau zmeur. Sau cataplasme calde pe abdomenul inferior cu frunze de varză sau cimbru.
Dacă totuși nu aveți posibilitatea să faceți cele de mai sus, puteți încerca oricând să vă pregătiți ceaiuri speciale sau să folosiți câteva superalimente, cum ar fi pudra din iarbă de orz sau Dong Quai. Mai multe despre cum să combateți dismenoreea în articolul complet de pe Crudsisanatos.ro.
plante pentru dismenoreeUn stil de viață sănătos, cu multă mișcare, multă apă, multă hrană crudă (chiar dacă nu renunțați la produse animale), vă ajută să aveți și perioade de menstruație ușoare, fără dureri, fără ”furtuni” emoționale. De asemenea, dacă simptomele persistă (deși poate se ameliorează), să încercați și varianta homeopată. Din experiența proprie vă spun că pentru momentele acute de durere, câteva doze dintr-un remediu (musai recomandat de un medic homeopat) s-ar putea să facă minuni. Pe termen lung, viața sănătoasă și armonioasă se va face simțită și în momentele care până atunci nu erau prea plăcute.
Ce ar mai trebui să conștientizăm în aceste zile speciale ale femeilor? Că menstruația ne reamintește în fiecare lună posibilitatea maternității (Dr. Olivia Langa) și că ar trebui să fim mai aproape de latura noastră feminină, să ne exprimăm mai mult feminitatea (poate nu numai în aceste zile), chiar dacă asta poate însemna doar un masaj sau mers la salon pentru un mic răsfăț sau poate chiar un shopping. Sau poate pur și simplu să ne relaxăm, să fim femei, așa cum suntem de fapt.
Voi ce soluții (naturale, de preferință) ați găsit până acum pentru problemele menstruale?
Sursă foto Pinterest
 

Cine este Crud și sănătos?

logo_transp_CSCrud și Sănătos este un concept născut din dorința de a oferi informații medicale utile și avizate în direcția unei alimentații sănătoase. În 2011 am creat primul magazin online de superalimente din Romania, iar în 2013, cu ajutor de Sus, am deschis primul cabinet de Nutritie Raw-Vegană din țară, la Cluj-Napoca.
Dacă vrei să te documentezi despre cum să-ți construiești o viață sănătoasă, despre cum să mănânci corect, potrivit stilului tău de viață, despre cum să slăbești sau să acoperi carențele alimentare, despre superalimente și beneficiile lor sau poate despre cum să faci tranziția către un stil de alimentație (raw) vegan  – intră pe www.CrudsiSanatos.ro (cabinetmagazin onlineblog sau pagină de Facebook). Aici te așteaptă Dr. Langa Olivia-Diana: medic, terapeut și raw-nutriționist, care îți va ghida pașii către Sănătate și Bunăstare.