Cu toate informațiile acestea despre raw-food, rețețe simple, sănătoase, foarte multe potrivite și copiilor noștri, probabil că ați auzit că există și varianta BUNĂ de ciocolată.
Eu una nu am fost un mare fan al dulciurilor. Recunosc, aș putea să supraviețuiesc foarte bine fără ele. Totuși, când le văd pe masă mă gâdilă puțin papilele gustative. Și totuși, atunci când vrei și tu să faci un detox, să dai câteva kilograme jos și mai ales, să renunți la zahăr, atunci parcă începi să visezi cum trec pe lângă tine râuri de ciocolată.
Am descoperit destul de recent ce minunată poate să fie pudra de cacao crudă și ce deserturi poți face cu ea. Deserturi care te slăbesc (culmea) și care îți mângâie poftele…
Știați că:
– consumul de cacao crudă ne scoate din nevroză și ne ajută să Simțim și să Intuim ceea ce avem nevoie (David Wolfe – cercetător, educator și autor pe subiecte de hrană crudă, superalimente, vindecare prin fitoterapie)
– boabele de cacao crudă sunt una din cele mai mari surse naturale de magneziu (Mg), crom (Cr), zinc (Zc), Fier (Fe), Mangan (Mn), cupru (Cu), antioxidanți și vitamina C?
– boabele de cacao proaspete conțin:
– de 10-15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele
– de 20 de ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu
– de cel puțin 20 de ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
– de 5 ori mai mulți antioxidanți decât fructele goji, spirulina sau polenul
– de 3 ori mai mulți antioxidanți decât fructul de acai
– principalul efect benefic asupra organismului este că mineralizează ”ca la carte”:
– crește densitatea osoasă
– aduce un aport adecvat de minerale
– îți normalizează ”bagajul hormonal” (reglează sistemul endocrin)
 
Ah, și ar mai fi multe de spus despre beneficiile ciocolății, în forma ei optimă – cacao crudă. Dacă vreți să aflați mai multe și să credeți pe cuvânt pe cineva care știe ce zice, vă invit să citiți articolul de pe crudsisanatos.ro
În ziua de azi, copiii încep să guste ciocolata pe la vârsta de 1 an și jumătate, poate 2 (în cel mai bun caz, din păcate). Dar ciocolata pe care o găsim în comerț prezintă atâtea dezavantaje (în special grăsimile procesate, nu mai vorbim de zahăr, monoglutamatul de sodiu și oxalați). Putem însă să instituim un obicei sănătos în viața noastră și a copiilor noștri: să pregătim noi acasă tot felul de minunății cu cacao crudă. Nu vor fi frustrări de nicio parte: copiii vor fi fericiți că mănâncă ciocolată iar voi veți fi mulțumite că oferiți o variantă sănătoasă și chiar necesară celor mici.
Vârsta recomandată pentru a introduce în alimentația celor mici a acestui fel de ”ciocolată” (fie ea și atât de sănătoasă) este de 3 chiar 4 ani (recomandarea specialistului în nutriție prin Hrana Vie). Se poate folosi sub formă de pudră sau unt, în diverse preparate. De la simpla cacao cu lapte și miere (puteți folosi pudră de cacao crudă , care este foarte aromată și gustoasă), la tot felul de delicii. Sky is the limit…
 
raw chocolate pudding
 
Și dacă nu mă credeți pe cuvânt, puteți oricând încerca una dintre cele mai simple gustări dulci cu ciocolată pe care le puteți face: budincă de ciocolată crudă, o alternativă foarte bună (adică și sănătoasă), fără lapte (doar dacă vă place în mod deosebit), fără ouă, unt, margarină etc. Și fără foc. Aveți nevoie doar de banană sau avocado, miere, pudră de cacao (sau pudră de carob – roșcove – foarte indicată pentru copii) și un pic de apă. Rețeta completă aici.

  raw chocolate icecream

 
Și pentru că e sezonul, de ce să nu încercăm și o super înghețată cu banane congelate, mentă proaspătă, pudră de cacao sau de roșcove, miere și lapte (poate chiar de migdale).
Sursă foto featured fotoPinterest.
 

Cine este Crud și sănătos?

logo_transp_CSCrud și Sănătos este un concept născut din dorința de a oferi informații medicale utile și avizate în direcția unei alimentații sănătoase. În 2011 am creat primul magazin online de superalimente din Romania, iar în 2013, cu ajutor de Sus, am deschis primul cabinet de Nutritie Raw-Vegană din țară, la Cluj-Napoca. 
Dacă vrei să te documentezi despre cum să-ți construiești o viață sănătoasă, despre cum să mănânci corect, potrivit stilului tău de viață, despre cum să slăbești sau să acoperi carențele alimentare, despre superalimente și beneficiile lor sau poate despre cum să faci tranziția către un stil de alimentație (raw) vegan  – intră pe www.CrudsiSanatos.ro (cabinet, magazin online, blog sau pagină de Facebook). Aici te așteaptă Dr. Langa Olivia-Diana: medic, terapeut și raw-nutriționist, care îți va ghida pașii către Sănătate și Bunăstare.