Contează foarte mult, atunci când mergi în vacanță cu copiii, să ai chiar tot ce ai nevoie cu tine. Și nu, nu trebuie să iei toată casa. Câteodată însă  chiar este musai să ai câteva obiecte (sau gadgeturi) care să îți facă viața mai ușoară. V-am povestit (în episodul 1) despre scaunul de masă pliabil (și cu tăviță) Mastella Booster Pepper Deluxe Comfort. Acum vreau să vă spun despre al doilea obiect foarte important pentru liniștea și bucuria noastră, pe care nu trebuie să îl uitați acasă (și dacă nu îl aveți acasă, să vă luați când plecați în vacanță!): monitorul (sau interfonul). Sincer, eu nu îmi dau seama cum am trăit atâtea luni (vreo 8) de când s-a născut Iancu, fără monitor. La Ioana am folosit unul vreo 3 ani de zile, până ni s-a stricat. Acasă mai merge cum mai merge, dacă nu ai un apartament prea mare sau nu obișnuiești să petreci prea mult timp în compania adulților după ce copiii adorm (cazul meu era cu apartamentul care nu e prea mare…), poți să supraviețuiești și fără monitor în camera copilului. Dar când pleci undeva și ai ocazia să stai de vorbă la un pahar de vin sau la un board-game cu alți adulți (părinți și ei sau nu…), nu cred că există o investiție mai bună ca investiția într-un monitor.
Modelele sunt multe și diferite. Poate preferi unul simplu, fără prea multe funcții sau poate unul video sau poate unul care se leagă la un iPad, iPhone etc. În funcție de buget și așteptări, poți găsi orice model cauți.
Noi avem unul Motorola, digital (adică DECT), ca acesta de aici. Baza are lumină de veghe, câteva cântecele de leagăn și posibilitatea să reglezi volumul. Lumina de veghe este roșie (se pare că este cea mai bună lumină de noapte, cea care nu interferează cu secreția de melatonină – hormonul somnului – nu o zic eu ci specialiștii în somnul copiilor).
Motorola-Interfon-digital-Motorola-MBP16-9521-2
Alte caracteristici:
– Monitorul este echipat cu tehnologie DECT 6.0 de 1.9 GHz ceea ce conferă o claritate absolută a sunetului, permițându-vă să auziți orice mișcare din camera copilului (chiar și respirația, ca să nu zic sforăitul…). Mie îmi este de mare folos pentru că juniorul nostru când se trezește din somnurile de peste zi, nu zice nimic nimic. De obicei vrea să plece în explorarea camerei ceea ce este cam periculos, pentru că nu de puține ori a căzut din pat din această cauză. Așa că stau cu urechile ciulite pe monitor pentru a auzi cea mai mică mișcare/foșnitură. Și se aude…
– Monitorul are o rază de acțiune de 300 m în câmp deschis și avertizor sonor de ieșire din raza de acțiune. Până acum nu i-am găsit limita maximă. Vă spunem dacă o fi cazul 🙂
– Sistemul de criptare a mesajului sonor vă asigură confidențialitatea informațiilor (nu există posibilitatea ca altcineva să recepționeze sunetele din casa dvs).
– Led-urile luminoase avertizează și vizual, nu numai sonor, asupra sunetelor din camera copiilor.
Tips & tricks
– Pentru a evita căderea din pat a copilului, în caz că se trezește și nu sunt chiar foarte aproape de ușa camerei pentru a da buzna la el, când am fost în vacanță, am pus baza monitorului în pat, cumva la vedere. Atunci când Iancu s-a trezit a fost atras de lumina de veghe și a luat monitorul în mână și a început să se joace cu el. Asta l-a ținut ocupat câteva secunde (prețioase, de altfel) iar eu am putut să îl aud fără niciun dubiu (se auzea o mare foșneală) și să ajung la el, fără să fiu stresată că o ia la picior să coboare din pat.
– Cântecele de leagăn pe care le poți pune la culcare – folosesc această funcție a monitorului atunci când vreau să estompez alte sunete/strigăte (din casă) ale celuilalt copil care nu doarme la prânz sau se culcă uneori, mai târziu, seara. Chiar funcționează.
– Satelitul monitorului afișează și temperatura în cameră (foarte util!) și are funcția de interfon (ții apăsat un buton iar copilul te poate auzi din camera lui).
Orice model ați alege, cred că este o investiție înțeleaptă să aveți cu voi (acasă sau în deplasare) un monitor.
Monitorul nostru este Digital Motorola MBP16 costă 270 de lei iar noi îl avem de pe nichiduta.ro.