Școliți sau nu, copiii sunt fascinați de corpul uman și de toate procesele de-a dreptul ciudate ce se-ntâmplă zilnic în el. Să luăm, de exemplu, cel mai complex organ dintre toate: creierul. Știați că, deși reprezintă abia 2% din corpul nostru, ne consumă circa 20% din energie? Să nu ne mai mire deci că cei mici sunt atât de obosiți după o zi de școală cu pauze puține și scurte.

Dacă m-ar întreba Pavel care-i treaba cu creierul, aș putea șterge de praf  un atlas de anatomie și am putea analiza împreună câteva imagini. Am putea afla și mai multe cu un search pe net. 🙂 Dar dacă ar putea să îmbine el însuși părțile creierului, să le vadă de aproape, să le pipăie? Sigur i-ar plăcea mai mult să învețe făcând.

Creierul - Bazele Stiintei

Cei de la eMAG au o colecție faină de  jucării educative numită Bazele Științei. Una dintre ele, Creierul, poate fi un bun punct de pornire pentru a afla mai multe despre organul care coordonează toată activitatea noastră. Părțile creierului, viu colorate, se pot asambla  pe un suport transparent sau… se pot folosi la tot felul de experimente interesante ale micului om de știință. 😉 Trusa conține o bază, o bară de sprijin, un suport transparent, un lob frontal şi unul temporal, un lob parietal şi unul occipital, un cerebel și un trunchi cerebral numai bune de admirat sau de speriat pisicile (aveți răbdare, vă lămuresc spre final).

Ce-s alea circumvolucțiuni? Unde ne păstrăm amintirile? Păi… Nu-i nimic dacă nu știți exact. Puteți căuta răspunsul voi înșivă sau vă puteți uita la filmulețul de mai jos. N-ar strica s-aveți la îndemână un lob parietal și-un cerebel.

Sigur n-o să ne oprim la creier și la îndemnul profesorului Ein-o (în care am recunoscut tipicul cercetător excentric), voi afla împreună cu Pavel lucruri interesante despre ochi, dinți, inimă, schelet. Și asta doar despre corpul uman. Vă dați seama că urmează pisicile (are deja o pasiune pentru cele două colocatare cu blăniță numai bună de smotocit), dinozaurii, mașinile, vulcanii, egiptenii și cine mai știe ce-o să-l mai atragă?! Asta-mi place cel mai mult la unschooling: nu știi niciodată ce-o să-l pasioneze pe copil și ce-o să afli tu insuți de-a lungul acestei fascinante călătorii.