Vă povesteam despre ce ne motivează pe noi să mergem la Conferințele lui Michael Thompson. Acum aș vrea să vă spun despre minunatele cărți, ce vor vedea oficial lumina zilei, la Editura Herald, într-un eveniment interesant și jucăuș, ce va avea loc vineri,13 Septembrie, de la ora 18.00 la Cafe Verona.
       Lansarea cărţilor are loc cu o săptămână înainte de vizita autorului în România şi este o invitaţie deschisă de a vă familiariza cu cele mai         importante idei ale psihoterapeutului despre viaţa socială a copiilor, dinamica relaţiilor de prietenie şi, în special, educaţia şi viaţa emoţională a băieţilor.
      VOR FI PREZENȚI la lansare trainerul Otilia Mantelers, specialişti din echipa TOTUL DESPRE MAME, traducătoarele Laura Frunza şi Sanda Watt, psihologul Gyorgy Gaspar, cel mai cunoscut tătic blogger din România, Dedi Grigoroiu, şi Gabriela Deniz, editor Herald. Organizatorii au pregătit şi un moment atipic de interacţiune cu publicul: părinţii pot afla pe propria piele efectele hârjoanei şi a jocului ca formă de comunicare extrem de expresivă.
     CĂRȚILE sunt traduse pentru primă dată în limba română si inaugurează la editura Herald o colecție deosebită dedicată creșterii conștiente a copiilor. Colecţia poartă titlul “Parentaj” şi este coordonată de Otilia Mantelers, formator recunoscut la noi în ţară si trainer de Playful Parenting.
mt1
mt2
Dacă vă puneți întrebări despre cum ar fi mai bine să abordezi educația unui băiat, dacă vă frământă faptul că ”băieții nu sunt ca fetele…și de ce e așa de greu câteodată”, dacă nu știti cum să procedați atunci când intră în colectivitate, la grădiniță sau la școală, nu înțelegeți comportamentele copiilor atunci când sunt în societate, dacă cei mici refuză să vă vorbească în cuvinte clare, raționale despre ce li se întâmplă de fapt (pentru că nici nu pot, de altfel), despre sentimentele lor, despre viața lor, atunci când nu suntem lângă ei… Și câte și câte întrebări și nelămuriri și neliniștiti ce nu vă lasă să vă odihniți noaptea… Despre acestea și mult mai multe, puteți citi în cărțile lui Michael Thompson, acum traduse și la noi: Crescându-l pe Cain și Prieteni buni, dușmani aprigi.
Crescându-l pe Cain: Baietii sunt invatati de mici copii, in mod involuntar, sa fie baieti, asa cum fetele sunt invatate sa fie fete. Prin toate gesturile si atitudinile infime, etalate fie evident, fie la un nivel imperceptibil cu ochiul liber, mamele si tatii, profesorii si restul adultilor, dar si prietenii, le modeleaza comportamentul urmand un model inconstient. Din pacate, ceea ce primesc inca din primii ani de viata este o lectie de stoicism, despre cum baietii isi controleaza emotiile si trebuie intotdeauna sa-si dovedeasca competenta si meritul.
crescandu-l pe cain
 
În cartea Prieteni buni, dușmani aprigi, Michael Thompson vorbeste despre lumea sociala in care copiii isi formeaza personalitatea, isi confirma unii altora abilitatile si calitatile, isi ofera suport si confort emotional, despre nevoia lor profunda de prieteni, despre rivalitati si agresivitate. Primele caramizi ale capacitatii copilului de a socializa sunt puse de parinti in primii ani de viata, in mod paradoxal, in cele mai intime momente ale relatiei dintre ei. In prieteniile lor cele mai apropiate copiii reiau modelul de atasament pe care l-au construit cu adultii din viata lor in acesti ani. Insa in grupul social, copiii trec prin faze succesive de explorare si intelegere a regulilor, exersare a puterii sociale, si prin aceasta inclusiv a cruzimii, prin cautari de sine, descoperirea sexualitatii si relatii romantice. Copiii isi sunt unii altora cei mai buni prieteni si cei mai aprigi dusmani. Isi stiu slabiciunile si isi masoara fortele, se evalueaza in permanenta pe ei insisi dupa standardele grupului si ii judeca pe ceilalti, chiar si pe adulti, conform regulilor nescrise perpetuate de acesta.
prieteni buni, dusmani aprigi
 
Mai multe despre aceste cărți puteți citi pe site-ul Editurii Herald.
Încercați să ajungeți vineri – 13 Septembrie – la evenimentul de lansare a cărților, iar pe 21-22 Septembrie, la cel puțin una dintre sesiunile lui Michael Thompon.
Surse foto michaelthompson.ro & Editura Herald