Dana Dragomirescu

consiliere, îndrumare, integrare, ascultare

Cine sunt eu

Sunt trainer și consultant în comunicare relațională prin Metoda ESPERE®, în curs de acreditare la Institutul ESPERE® International din Paris.

Sunt mama a doi copii (de 12 și 6 ani), co-fondator al comunității pentru părinți UrbanKID. Scriu despre cum sa fii un părinte conștient, despre educație, activități de făcut cu cei mici, locuri de mers, și – nu în ultimul rând – dezvoltare personală.

Susțin ateliere de grup și consiliere individuală în comunicare relațională prin Metoda ESPERE® – o metodă cu puternic efect terapeutic asupra relațiilor (cuplu, părinte-copil, relații profesionale).

Îmi doresc să aduc oamenilor (prin instrumentele pe care le-am asimilat în decursul anilor) susținere și îndrumare în demersurile necesare pentru îmbunătățirea calității vieții, pentru a avea relații sănătoase (și da, fericite) cu cei din jur și pentru vindecare emoțională/relațională și evoluție spirituală pe calea cunoașterii de sine.

Dana Dragomirescu

22 Minutes Podcast

Podcast: 22 Minute

22 Minute este un podcast dedicat femeilor care vor să își reamintească aspecte din ele prin intermediul relațiilor din viața lor și a conexiunii cu natura. Este despre înțelepciunea și natura feminină, despre echilibru interior, în toate aspectele ființei. Este despre viața de zi cu zi și despre puterea femeilor când sunt împreună.

Sunt Dana Dragomirescu, gazda celor 22 de minute. Sunt trainer și consilier în comunicare relațională și plant-magic-maker la sambure.ro. Lucrez cu oamenii și cu plantele.

Primul episod din 22 Minute reprezintă o mică introducere în lumea și în casa mea. Sunt Dana Dragomirescu, gazda ta de aici și de acum. Acesta este un nou podcast, apărut pe lume de lună plină, în iulie 2021.

22 este un număr care îmi tot apare în viața sub diverse forme și care, pentru mine, are legătura cu drumul meu și cu misiunea în viață. Înseamnă dualitate, echilibru, parteneriat și relații, adaptabilitate, intuiție, putere personală și evoluție, Este despre manifestarea ideilor și dorințelor sufletului meu. Te invit să fii alături de mine într-o serie de astfel de conversații cu inima, din inimă.

Listen Now!

Anchor.fm

Consiliere inviduală

Ședințe inviduale de consiliere pentru îmbunătățirea calității vieții, pentru a avea relații sănătoase și armonioase cu cei din jur și pentru susținere în vindecarea fizică (somatizări) și stabilitate emoțională și relațională.

Atelierele de lună nouă

Sunt întâlniri lunare, în apropierea lunii noi din calendar, dedicate femeilor. Am pregătit o serie de ateliere de creație și dezvoltare personală prin artă vie, care ne ajută să ne conectăm cu natura noastră creativă și feminină. Fie că sunt plante vii, fie că folosim flori uscate, mușchi stabilizat sau cristale, fie că desenăm, creăm mandale de lumină, ne mișcăm, medităm, ne relaxăm, facem ritualuri – toate acestea sunt pentru a explora interiorul nostru, pentru a ne asculta, arăta și spune, așa cum suntem, într-un spațiu securizant și intim, în care adevăratul subiect al fiecăreia este primit așa cum este.

Atelierele de lună nouă sunt concepute cu tematici diferite, în funcție de aspectele specifice fiecărei luni noi din calendar și sunt grupuri deschise la care poate să se alăture pe parcurs orice femeie care simte că are nevoie de un astfel de spațiu și activitate.

Grupuri de consiliere și dezvoltare personală

Grupurile de consiliere reprezinta un spațiu de lucru sigur, conținător și deschis, unde fiecare poate vedea, auzi și rezolva diverse dificultăți din viața de zi cu zi, unde fiecare se poate spune și poate fi ascultat într-un mod în care adevărul subiect al fiecăruia/fiecăreia este primit și acceptat exact așa cum este el.

Consilierea de grup este potrivită:

  • oricui are nevoie de suport, ascultare și găsirea unor soluții la dificultățile personale sau relaționale
  • dacă te simți singur și ai nevoie de conectare cu alte persoane, într-un mediu nonjudicativ
  • vrei să găsești instrumente prin care să îți îmbunătățești relațile din viața ta: de cuplu, în familie cu copiii sau proprii părinți, profesionale
  • ai nevoie sa scoți în exteriorul tău și să vizualizezi problemele pe care le întâmpini, întrebările, fricile, blocajele dar și dorințele și visele iar membrii grupului pot reprezenta, ca într-o scenă, elemente din viața ta, pot contribui la o ascultare mai bună de sine și pot oferi oglinzi uimitoare.

Instrumentele folosite în grup sunt cele oferite de Metoda ESPERE și Psihodramă Clasică.

Grupurile se formează de la început pentru o perioadă de lucru de aproximativ 3 luni.

Atelier Sambure Brasov

Ateliere de creație și dezvoltare personală prin artă vie

Atelierele de artă vie sunt momente de conectare și reconectare profundă la spațiu interior al inimii, la creativitatea noastră, pentru a găsi și scoate la lumină resursele interioare de care avem mare nevoie în toate aspectele vieții nostre, în relațiile și în familiile noastre.

În cadrul atelierelor folosim pământ, plante cu rădăcină, flori uscate sau foliaje stabilizate, mușchi, licheni conservați, cristale și tot felul de elemente 100% naturale, pe care le împletim și armonizăm în decoruri și obiecte, investite cu simboluri și bucuria creației. Aceste decoruri ajung în casele fiecărei participante pentru a continua procesul început în cadrul atelierelor de grup.

De asemenea se folosesc instrumente de comunicare și relaționare, din Metoda ESPERE și Psihodramă Clasică, muzică, mișcare, ritual, desen, mandale de lumină, meditație sau imagerie, pentru a explora interiorul nostru, pentru a ne asculta, arăta și spune, așa cum simțim, într-un spațiu intim, deschis și fără prejudecăți sau judecată.

 

Atelierele de creație și dezvoltare personală sunt grupuri deschise la care poate să se alăture pe parcurs oricine simte că are nevoie de un astfel de spațiu și activitate.

Ateliere de comunicare relațională dedicate părinților singuri

Cum vorbim copiilor despre separare, divorț cât și despre moartea sau absența unuia dintre părinți. Cum funcționăm ca familie mono-parentală sau recompusă?

Curs de formare în Metoda ESPERE® pentru profesori și educatori

Se adresează profesorilor, educatorilor și tuturor celor care lucrează cu copiii. Scopul atelierelor: îmbunătățirea comunicării de zi cu zi cu copiii și a relațiilor interpersonale din cadrul școlilor, grădinițelor, altor instituții în care se lucrează cu copiii. În cadrul formării, participanții vor exersa utilizarea acelor reguli de igienă relațională și a instrumentelor prin care să schimbe și să îmbunătățească relațiile lor cu elevii și cu părinții acestora.

Ateliere de comunicare relațională pentru părinți.

Metoda ESPERE® în relația adult-copil.

Scopul acestor ateliere: îmbunătățirea comunicării de zi cu zi, cu copiii.

În cadrul întâlnirilor pentru părinți vom exersa, folosind instrumentele și tehnicile oferite de Metoda ESPERE®, pe situațiile concrete de viață ale participanților, cum să iasă din sistemul antirelațional, cum să depășească dificultățile întâlnite în activitățile și comportamentele de zi cu zi, din viața de familie, pentru a îmbunătății relațiile: cu cei mici, cu partenerul de viață, cu proprii părinți, cu bunicii, bonele sau profesorii copiilor.

Workshop de comunicare în relațiile profesionale (pentru organizații)

Scopul întâlnirilor: de îmbunătățire a relațiilor organizaționale – relațiile cu superiorii ierarhici, colegii și subordonații, schimbarea modului de a comunica așteptările, aporturile și zonele de intoleranță în relațiile profesionale. De asemenea, învățarea unor modalități eficiente de gestionare a conflictelor și regăsire a echilibrului dintre viața personală și viața profesională.

Hai să vorbim!