cu bebelusul in avion
După ce v-am povestit despre pașaportul bebelușului, acum vă spunem și despre primul lui zbor, la vârsta de 4 luni. Înainte de toate, am cerut și părerea unui medic. Așa am aflat că e bine ca la decolare să îi dau suzeta, biberon sau sân (știți senzația de urechi înfundate…), orice numai să îl fac cumva să înghită. Zborul a fost seara, așa că omulețul a mâncat bine la început și a dormit dus.
Alte lucruri utile:

  • Bagajul de mână poate chiar să depășească standardele, în cazul copilului.
  • Recipientele cu lichide pot depăși 100 ml, puteți să luați biberoane, chiar și o sticlă mare de apă, nimeni nu zice nimic. Puteți să vă luați și o bere în biberonul copilului, că seamană cu ceaiul la culoare 🙂
  • Pentru cărucior nu plătiți nimic, iar copilul va sta în el până la scara avionului, unde îl strângeți și îl lăsați. Îl vor pune ei la cală. La coborâre îl veți găsi acolo 🙂 .
  • Nu mai e nevoie să mai precizez că aveți prioritate la check-in, la îmbarcare, etc.
  • Bebelușul nu plătește bilet, plătește doar o taxă de bebeluș (în cazul nostru, la o companie low-cost, aproximativ 100 de lei) și nici nu are loc separat. Va călători în brațele unui părinte și va avea centura lui de siguranță care se atașează de centura adultului.

Neoficial am mai primit un sfat: să nu îi fac baie înainte cu o zi sau două de plecare pentru că s-ar putea să îi rămână apă în urechi și să aibă dureri pe toată durata zborului. Așa am și făcut și a dormit liniștit. În avion au mai fost 5 copii, 2 dintre ei au plâns tot timpul. Am făcut o mică cercetare și ei fuseseră îmbăiați chiar în ziua aceea. Așa că… ar fi bine să țineți cont și de asta.
Atât pentru astăzi din Cambridge, dăm legătura la București 🙂
Sursa foto: Liz Henry / Flickr