copil care doarme
Coșmarurile trec și cu ajutorul unei camere frumos colorate și cu obiecte dragi pe care piticul să le aibă aproape atunci când doarme. Acum câteva zile vă povesteam despre o pernă/sac de dormit “spațial” care ar putea să îi ajute să doarmă mai bine.
Dar ce te faci atunci când, indifferent de lucrușoarele pe care le are pe lângă el, piticul tot se plânge că nu visează tocmai desene animate ori îngerași?
Coșmarul unui copil poate transforma noaptea într-un adevărat coșmar și pentru părinți, iar cele două coșmaruri (adică și cel al celui mic și cel al părinților) pot trece dacă îmbini un pic de imaginație cu ceva artă. 🙂
Dacă nu mă credeți pe cuvânt de UrbanKid.ro, citiți mai jos, dar de câte ori v-am povestit eu ceva și s-a dovedit a fi neadevărat?
Roagă-l pe cel mic să-ți deseneze monstrul visat îndrumându-l să îl deseneze cât mai aproape de realitate. Apoi întreabă-l ce făcea exact caracterul în coșmar. Nu-i așa că poți inventa o poveste frumoasă în care bestia desenată de pitic să devină la final un personaj pozitiv?
Atârnă desenul la ușa camerei copilului. Spune-i că asta îl va împiedica pe monstrul visat să mai intre în camera respectivă noaptea, deci nu va intra nici în visul copilului.
Dacă variantele de mai sus nu funcționează, încearcă să vorbești cu el cât de deschis poți despre ce se petrece în vis. Explică-i că înțelegi prin ce trece și că și tu la rândul tău ai avut astfel de coșmaruri. Va înțelege astfel că nu este singura persoană din lume care trece prin astfel de probleme noaptea. Încercați să schimbați finalul visului împreună. Povestește-i că un coșmar se poate schimba, pentru că “finalul poveștii” îi aparține, fiind visul lui.
Desigur, ca la orice problemă, nu există nicio soluție care garantează rezultate clare, dar a vorbi despre un lucru și a-l face “material” prin desene ori povești ajută mult.
Voi cum i-ați ajutat pe pitici să scape de coșmaruri?
Citește mai multe despre cum îl ajuți pe copil să scape de coșmaruri pe savvysource.com.
Sursă foto: torrelodones/ Flickr.com.