Pentru că am trecut recent prin tot felul de schimbări și conștientizări (da, cred că este important să menționez și aspectul acesta) vreau să vă împărtășesc și vouă dragi femei, poate mămici, viitoare mămici, poate chiar bunici, despre ce beneficii putem obține atunci când folosim plantele minune pe care ni le dă natura. Azi vă povestesc despre Maca, plantă asemănătoare cu ridichea, înrudită cu broccoli și originară din America de Sud (mai exact din Peru). Da, mergem așa de departe să găsim un remediu pentru multe probleme feminine. Nici bărbații n-ar trebui să se ferească de Maca…

Despre superalimentul numit Maca

Știați că:
– Maca este înrudită cu ridichea, broccoli, varza, rapița și napii și crește la înălțimi de 2700 – 4400 m altitudine, în Anzi?
– După cucerirea Americii de Sud de către spanioli, Maca valora mai mult decât aurul?
– În tradiția indigenă, se spunea că Maca ar crește fertilitatea și curajul (tăria morală)?
– Prezintă următoarele valori nutriționale:

  • 59% carbohidrați (amidon și zaharuri)
  • 10,2% proteine (aminoacizi)
  • 8,5% fibre
  • 2,2 % lipide (acizi grași)

– Este foarte bogată în minerale:

  • Potasiu (K) (1200 – 1600mg/100gr) – influențează activitatea celulară
  • Calciu (Ca)  (350-500mg/100g) – conține mai mult calciu decât laptele! Calciul este indispensabil dezvoltării scheletului osos, danturii, în funcționarea inimii și a sistemului nervos.
  • Fosfor (P) (300-350mg/100gr) – alături de calciu, este responsabil de funcționarea structurilor biologice și producerea de ATP (energie     celulară
  • Sulf (S), Magneziu (Mg), Fier (Fe), Sodiu (Na), Clor (Cl), Siliciu (Si), Iod (I), Zinc (Zn), Mangan (Mn), Aluminiu (Al), Staniu (Sn), Cupru (Cu).

– Maca este crescută fără pesticide și chimicale. Datorită conținutului bogat de nutrienți (în special fibre) este recomandată în malnutriție, constipație și în cazurile geriatrice (pentru persoanele cu o vârsta de peste 65 de ani).

De ce ar trebui să consumăm Maca

– Crește fertilitatea
– Ameliorează (până la dispariție) frigiditatea la femei și impotența la bărbați
– Revitalizează organele interne
– Reglează menstruația
– Ameliorează simptomele datorate menopauzei
– Este indicată în cazuri de malnutriție, pierderi de memorie, artrită, probleme respiratorii, diabet.
– Este foarte bună pentru:

  • Sistemul endocrin (recomandată și în perioada de graviditate)
  • Creier (echilibrează și fortifică)
  • Aparatul reproducător (afrodisiac natural)

 
pudra de maca

Cum se consumă Maca

Ca o recomandare din partea specialistului în Nutriție Vie, ar trebui să consumăm pudră de Maca. Ca și în cazul Spirulinei, pudra este mai ușor și  mai rapid asimilabilă în organism decat pastilele sau capsulele.
Doza indicată: 1 linguriță / zi, în suc sau piure de fructe & legume sau în combinație cu cacao pudră, care îi balansează (și potențează) proprietățile tonice și adaptogene.
Ca atare, combinația Maca – Cacao este ideală în deserturile „ciocolatoase” raw (bombonele, torturi, ciocolată), oferind dulciurilor o consistență și o aromă deosebite.
O punguță de pudră de Maca de 250g vă ajunge pentru 1 lună de consum (însă folosită cu măsură și nu în fiecare zi, poate să vă ajungă și 6 luni de zile).
 
Voi consumați acest superaliment? Ce mai așteptați? Aici găsiți pudră de maca la cel mai bun preț.